Afganistan'da Saldırı: 5 Ölü 30 Yaralı

Afganistan'da Saldırı: 5 Ölü 30 Yaralı

Kabil ve Nangarhar'da meydana gelen saldırılarda 5 kişinin öldüğü, 30 kişi yaralandığı bildirildi.

Başkent Kabil'de Hava Kuvvetleri'ne ait bir otobüsü hedef alan intihar saldırısında 1'i kadın 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, sabah erken saatlerinde başkent Kabil'in Karte Nev bölgesinde düzenlenen intihar saldırısında, Hava Kuvvetleri'nin 2 mensubu ile 2 sivilin öldüğü bildirildi. 

Saldırıda, aralarında çocukların da olduğu siviller dahil 22 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu kaydedildi.

Kabil Emniyet Müdür Yardımcısı Syed Gülaga Haşimi de olay yerinde yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'ne ait otobüs yolcu almak için istasyonda durduğu sırada bir intihar eylemcisi yanındaki patlayıcıyı otobüsün kapısında infilak ettirdi. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, ölenlerin biri kadın" dedi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid ise e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Afganistan Hava Kuvvetleri'nin bir otobüsünün Taliban üyesi olan intihar saldırganı tarafından hedef alındığını, olayda 27 kişinin öldüğünü veya yaralandığını iddia etti.

Düğün konvoyuna saldırı

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde bir düğün konvoyunu hedef alan iki bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abulzai yaptığı açıklamada, Açin ilçesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın, bir düğün konvoyunun geçişi sırasında patlaması üzerine 1 kişinin öldüğünü 6 kişinin de yaralandığını söyledi.

Olayın ardından, bölgedeki sivillerin yaralıların yardımına geldiği sırada ikinci bir patlamanın gerçekleştiğini ifade eden Abulzai, "İkinci patlamada 2 kişi yaralandı" dedi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğunu ifade eden sözcü, saldırıdan Taliban'ı sorumlu tuttu. Taliban henüz bir açıklama yapmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.