Afganistan'daki çatışmalarda 40 Afgan güvenlik gücü üyesi öldürüldü

Afganistan'daki çatışmalarda 40 Afgan güvenlik gücü üyesi öldürüldü

​Afganistan'ın Kunduz, Bahlan, Nimroz vilayetleri ve ülkenin güneyinde yer alan Kandahar eyaleti, Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki son çatışmalara tanık oldu.

Afgan yerel kaynaklar, son 24 saat içinde Taliban ile çıkan çatışmalarda 40'tan fazla Afgan güvenlik gücü üyesinin öldürüldüğünü, kayıpların çoğunun Kunduz, Bahlan ve Nimroz kentlerinde meydana geldiğini bildirdi.

Bahlan ve Pule Humri kentinin banliyölerinde Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında yeni bir şiddet dalgasının yaşandığı kaydediliyor.

Afgan Milletvekili Atik Ramin, "Muhaliflerin Bahlan'da net bir adresi var, faaliyetlerini artırırlarsa kuzeydeki otoyolun kapanacağı korkusu var" ifadesini kullandı.

Kunduz'da yerel yönetim, Deşt-e Arşi bölgesinde ve eyaletin diğer bölgelerinde son 24 saat içinde Taliban ile çıkan çatışmalarda 20'den fazla güvenlik gücü üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Öte yandan, Afgan Savunma Bakanlığı (MoD), Afgan güvenlik güçlerinin Kunduz eyaletinde Taliban'a karşı büyük ilerlemeler kaydettiğini ve örgüte büyük bir bedel ödetildiğini öne sürdü.

Kış aylarında çatışmaların azaldığı ancak bu yıl ülkenin birçok bölgesinde çatışmaların devam ettiğinin görüldüğünü dile getiren analistler, bunun Katar'ın başkenti Doha'daki barış görüşmeleriyle ilgili olduğunu söylüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.