Afyon`da Tehlikeli Gerginlik!

Afyon`da Tehlikeli Gerginlik!

Afyonkarahisar`a bağlı Sultandağı ilçesinde dün başlayan ve 1 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylar devam ediyor..

Akşam saatlerinde ilçe meydanında bir araya gelerek, sloganlar atıp Kürt kökenli vatandaşların evlerine yürümek isteyen yaklaşık bin kişilik gruba polis gaz bombaları ile müdahale etti.

Sultandağı ilçe dün yaşanan olaylarda tartışmaya başlayan gençlerin kavgasına aile fertleri de katılınca taş ve sopaların kullanıldığı kavgada, 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırılmış ve Orhan Şahin (20) isimli genç yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayların ardından A.K, D.G, Ö.Ş, S.K, K.Ç, E.K, H.G ile M.K, İ.K ve F.Ş. isimli 10 şahıs göz altına alınmıştı. Dün yaşanan olayların ardından bugün akşam saatlerinde ilçe meydanında bir araya gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık bin kişilik grup dün yaşanan olaylar sonrası göz altına alınan kişilerin Yeni Mahalle’de bulunan evlerine yürümek istediler.

Yürüyüşe geçen grubun kısa bir süre sonra önünü kesen ve barikat kuran çevik kuvvet ekipleri grubun dağılması yönünde ikna çabalarına başladı. Grupla polis arasında başlayan pazarlıklar tartışmaya dönüşünce, polis gruba gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti.

Yapılan müdahale sonrası kısa sürede grup olay yerinden dağılmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra grup üyeleri bu defa sayıları 300 yakın bir kişi ile aynı yerde tekrar bir araya gelerek, İstiklal Marşı okumaya başladılar. İstiklal Marşı’nın ardından polisle bir süre daha yürümek konusunda pazarlık yapan grup üyeleri sonunda ikna edildi ve grup bu defa olaysız bir şekilde dağıldı.

Dağılan grubun ardından tedbiri elden bırakmayan emniyet güçleri Afyonkarahisar merkez ve çevre ilçelerden gelen takviye polis ve jandarma ekipleri ile ilçe meydanında yaşana bilecek bir olaya karşı hazır durumda bekletilmeye başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.