Afyon'daki Olaylarda 20 Gözaltı

Afyon'daki Olaylarda 20 Gözaltı

Bir hafta önce Afyon'un Sultandağı ilçesinde iki kişi arasında çıkan kavganın ardından çıkan olaylarda provokatörlük yaptığı iddia edilen 20 kişinin yakalandığını belirten Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olayın Kürt-Türk meselesinden kaynaklanmadığını sa

DİYARBAKIR - Afyon'un Sultandağı ilçesinde bir hafta önce iki kişi arasında adli ve basit meseleden çıkan kavganın ardından yaşanan olayları İlke Haber Ajansına değerlendiren Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olayı Kürt-Türk çatışmasına dönüştüren 20 provokatörün yakalandığını söyledi.

 

Telefon ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede Vali İrfan Balkanoğlu, olayın kesin olarak bilinmemekle birlikte basit bir meseleden kaynaklandığını belirterek, olayın kesinlikle birilerinin ifade ettiği gibi Türk-Kürt meselesi olmadığını söyledi.

 

Vali Balkanoğlu, Ağrı ve Muş'tan yıllar önce 30-40 ailenin Sultandağı ilçesine gelip yerleştiğini ifade ederek,"Kesinlikle bu aileler ile Afyon halkının bir sorunu yoktur. Birbirinden kız alıp kız vermişler. Bu olayı fitne ve kardeşliği zedelemek amaçlı provoke ettiler. Yoksa birilerinin iddia ettiği gibi Türk Kürt meselesinden kaynaklanan bir olay değildir" dedi.

 

Bu tür olaylarda sürekli şovenistlerin devreye girdiğini sözlerine ekleyen Vali Balkanlıoğlu, "Sultandağı ilçesine yerleşen Kürt vatandaşlarımız bizim kardeşlerimizdir. Bu ailelere bir zarara gelmemesi için gerekli bütün tedbirleri aldık, ortada bir cinayet vardır olayı yapanlar muhakkak hak ettiği cezayı alacaktır" şeklinde konuştu.

 

Afyon'un Sultandağı ilçesinde bir hafta önce iki kişi arasında adli bir nedenden çıkan kavga bazı çevreler tarafından, Türk- Kürt çatışmasına dönüştürülmek istenmiş, Kürt vatandaşların aleyhinde sloganlar atılarak bir kişi linç edilmek istenmişti. Olayda Orhan Şahin hayatını kaybetmişti. (Osman İçli - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.