AGD'den 1 milyon hatim kampanyası

AGD'den 1 milyon hatim kampanyası

​Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Coronavirus salgını nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için bir milyon hatim kampanyası başlattı.

Tüm dünyada insanlık olarak zor günler geçirdiklerini belirten Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Dünya Sağlık Örgütü süreci pandemi olarak yani küresel salgın olarak nitelendirdi.

200 kadar ülkede vaka sayısı milyonları, yaşamını yitiren insan sayısı 100 binleri bulduğuna dikkat çeken AGD, Türkiye'de binden fazla vatandaşı kaybettilerini ifade etti.

Salgın nedeniyle vefat eden tüm vatandaşlar için Cenab-ı Allah'tan rahmet, hastalara acil şifa ve süreci atlatanlara da geçmiş olsun dileklerini ileten AGD, geçimini temin etmek için sokağa çıkmak, işe gitmek zorunda olan çalışanlara kolaylıklar ve özverili bir şekilde çalışan sağlık personeline de teşekkürlerini bildirdi.

AGD, yaptığı basın açıklamasında, "Salgın günlerini evde kalarak geçirmek durumundayız. Bizler evde kaldığımız süreci yaşama açılmış bir parantez olarak görmüyoruz. Bu süreç de yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı tehir etmiyoruz. Yaşam devam ediyor. Bu zor günleri fiziksel mesafeyi koruyarak ama sosyal dayanışma ve paylaşmayı da artırarak geçirmeliyiz.  Süreç boyunca da maneviyatımızı yüksek tutmalıyız." dedi.

AGD, insanların maneviyatını yüksek tutma gayesiyle geçen hafta itibariyle "Bir Milyon Hatim" kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kur'an-ı Kerim'in okunup anlaşılması ve gereğince hareket edilmesi amacıyla indirildiğine dikkat çeken AGD, "Efendimiz (Sallallahu Aleyihi Vesellem), Kur'an okuyup onunla amel edenlerin gıpta edilecek kimseler olduğunu, okunan Kur'an'ın her harfine karşılık on sevap verileceğini, okuyanlar için Kur'an'ın dünyada huzur kaynağı, Ahirette de şefaatçi olacağını, bildirmiştir. Sahabe ve onları takip eden nesiller Kur'an okumayı, onunla meşgul olmayı daima ön planda tutmuşlardır. Çünkü bu, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar nezdindeki büyük değeri ve onun okunmasıyla ilgili emir ve teşvikler sebebiyledir. Ayrıca, Kur'an'ı tertip üzere okuyarak hatim indirmeyi Allah'ın en çok sevdiği işlerden biri olarak nitelendirmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bir milyon hatimin gayesi insanların Kur'an-ı Kerim ile olan mesailerini artırmak"

AGD, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Efendimiz (Sallallahu Aleyihi Vesellem) ile Cebrail'in, her yılın Ramazan ayında o zamana kadar nazil olan ayet ve sureleri birbirlerine okuyarak mukabele ettikleri ve bir anlamda hatim indirdikleri bilinmektedir. Diğer taraftan Efendimiz (Sallallahu Aleyihi Vesellem) üç günden daha az bir zamanda Kur'an'ı hatmeden kişi ne okuduğunu anlamamıştır" buyurmuşlardır. Burada maksat sürenin en az gün olması değil, Kur'an-ı anlamanın önemidir. Dolayısıyla siz Kur'an-Kerim'i Arapça bilmeden, mealine bakmadan, tefsirine bakmadan sadece yüzünden okursanız, anlamadan bir okuma hatmi yapmış olursunuz. Anlamadan bir milyon hatim yapmaktansa anlayarak bir hatim yapmak çok daha önemlidir. Bu Kur'an-ı Kerim'in metnini önemsememe değildir, bilakis Kur'an-ı Kerim Cenabı Allah ile insan arasındaki bir bağdır. Bu bağın kuvvetlendirilmesi gerekir."

Bir milyon hatim kampanyası ile amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i anlamadan okumaya insanları razı etmek değil, kardeşlerinin Yüce Kitabımız ile olan mesailerini artırmak olduğuna değinen AGD, "Bu zorlu günlerde, insanların akrabalarının, arkadaşlarının, komşularının cenazesine katılmakta dahi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde kalplerimizin sükûn bulmaya ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.

AGD, bir milyon hatim kampanyasının duasını 19 Mayıs Salı günü mübarek Ramazanın 26'sını 27'sine bağlayan Kadir gecesinde yapacaklarını, vatandaşların, bir milyon hatim kampanyasına agdhatim.com internet adresinden katılım sağlayabileceklerini duyurdu.

Son olarak, yapılan açıklamada, İnşallah bu zor günleri hep birlikte paylaşarak, dayanışarak, yardımlaşarak ve Cenab-ı Allah'a sığınarak atlatacakları temennisinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.