Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan basınla bir araya geldi

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan basınla bir araya geldi

Kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları paylaştı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevinde basınla bir araya gelen Savcı Sayan, yapımı tamamlanan projeler ile proje aşamasındaki çalışmalarını paylaştı.

İlerleyen zamanlarda önemli projeler devreye koyacaklarını belirten Sayan, şu ana kadar gerçekleştirilen önemli projelere imza attıklarını ve hedefledikleri bazı önemli projelerin ise bu zamana kadar hayata geçmemesinin sebebinin pandemiden kaynaklandığını kaydetti.

"100. Yıl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesine ilk etapta 500 konutla giriyoruz"

Gerçekleşecek projeleri paylaşan Sayan, "Hazine Genel Müdürlüğü bir ekiple buraya geldi, üç pilot il seçmişler, Diyarbakır, Erzurum ve Ağrı. Bu üç ilde 2021'in sonuna kadar büyük yatırımlar yapacaklar, halka dokunan yatırımlar yapacaklar, et entegre tesisi bunun içinde. Merkez Bankası ve Hazine Genel Müdürlüğü Ağrı'da büro kuruyorlar. Ahır projemizin temeli atılıyor 21 Aralık'ta, ivedilikle bitirilecek dolayısıyla şehrin içindeki bütün ahırları şehir dışına Baloluk (Keşiş) yol üzerindeki araziye taşınıyor. Onun yanında hayvancılık et entegre tesislerini hem Devlet yapmak istiyor hem de iki yerli firma yapmak istiyor. Murat Nehri projesi bu yıl ihale ediliyor, 2 bin 500 metre uzunluğunda bir proje yapılıyor. 100. Yıl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi yıllardır Bakanlar Kurulundan geçmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamış. O projede ihale edildi, ilk etapta 500 konutla giriyoruz, Havalimanına giden yol ile alt tarafında L harfini düşünün, Murat Nehri ile bütünleşecek bir proje ile başlıyoruz." dedi.

Büyük Ağrı Dağı projesi yarışmasının ekim ayında yapılacağını belirten Sayan, "Bunlar devasa projeler bide bizim makro çok daha büyük bir projemiz var, bunu Cumhurbaşkanına sunduk, Cumhurbaşkanı Belediyeler Birliğine söyledi, Belediyeler Birliği, Ağrı Belediye ve Cumhurbaşkanlığı proje yarışmasına çıkıyoruz bu ay içerisinde o da Büyük Ağrı Dağı projesi. Ağrı'ya inen bir turist Ağrı Dağı'nın eteklerine götürülecek, Mardin'in evleri tipi yada Doğubayazıt'ın eski evleri gibi evler, hobi bahçeleri, peyntbol sahaları, yürüyüş yolları Ağrı Dağı'nın etrafı 82 kilometre, orada yapılacak yürüyüş yollar. Kayak pisti, 4 bin metreye devasa Nuh'un Gemisi, oraya telefelik ile çıkışlar, bir helikopterin zenginleri 4 bin metrede bulunan belki dünyanın sayılı marka cafeleri orada olacak, insanlar oraya götürülecek. İnanç kültürü anlamında diğer tarihi mekanların ziyaret edilmesi ve dünyanın en güzel kaplıcalarından olan Diyadin kaplıcaları girerler. Belki şuan ciddi manada işletemiyor ve sahip çıkamıyoruz ama çok güzel kaplıcalar orası. Ağrı'ya dönüşlerinde Ağrı'da kurulan panoramik Nuh'un Müzesini dolaşıp uçaklarına binip gittiklerinde bu insanların bir daha ki seferde çok daha büyük gruplarla geleceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak Ağrı'nın HDP'li 3 milletvekiline yüklenen Sayan, kent için hiçbir çalışmalarının olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"HDP'nin üç tane milletvekili var neden Ağrı için çalışmıyorlar, kim engelliyor ben mi engelliyorum? HDP Milletvekilleri proje sundu da ben mi engel oldum, HDP Milletvekilleri Mecliste Ağrı için çalıştılar da, köy yollarını yaptılar ben mi engel oldum? Niye çalışmıyorsunuz, bu milletin oyunu aldınız, niye aldınız? Bakın Ekrem bey çalışıyor, gece gündüz Meclis'te çaba sarf ediyor. Ekrem bey bir kişidir siz üç kişisiniz, niye Ekrem bey çalışıyor niye siz çalışmıyorsunuz?"

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.