Ağrı Belediye Başkanı Sayan: "Kısacık ömürde gariban vatandaşlarla ekmeğimizi bölüşelim"

Ağrı Belediye Başkanı Sayan: "Kısacık ömürde gariban vatandaşlarla ekmeğimizi bölüşelim"

​Covid-19 salgını nedeni ile evlerinde kalan vatandaşları ziyaret eden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ihtiyaç sahibi insanların gönüllerini hoş tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile tedbir amaçlı evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret eden ve bazı ihtiyaçlarını da karşılayan Belediye Başkanı Savcı Sayan, mağdur bir ailenin yıkık halde olan evlerini, salgın tehlikesi ortadan kalktıktan sonra yıkıp yerine yenisini yapacaklarının da sözünü verdi.

Kronik şeker hastası olduğundan evden çıkmaması gerektiğini belirten Sayan, buna rağmen bugünlerde vatandaşların yanında olması gerektiğini, tüm idarecilerin de bu duruma dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

"Onlara hizmet etmek zorundayım"

VEFA Sosyal Destek Grubu kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Savcı Sayan, "Aslında kronik şeker hastası olduğum için evde istirahat etmeliyim, normalde gezmemem lazım ama belediye başkanı evinde oturursa vatandaş ne yapacak? Onlara hizmet etmek zorundayım. Biliyorsunuz bizim halkımız yoksul ve garibandır. Şu an ziyaret ettiğimiz ailenin yaşadığı evi görüyorsunuz ve evde kalmak zorundalar ama öte tarafta yakacakları, giyecekleri, yiyecekleri vs. bunlar günlük çalışan ve iaşesini kazanan insanlar. Evde kalıpta çalışmazlarsa elbette bu da bir sorundur. Bu noktada devletimizin kurduğu, İçişleri Bakanlığımızın denetiminde VEFA Sosyal Destek Grubumuz var. Valimizin başkanlığında çalışmalarını yürütüyor. Biz de bu kapsamda yoksul aileleri ziyaret ediyoruz. İhtiyaçları olan kömür, gıda ne varsa karşılamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gücümüz nispetinde onlara yardımcı oluyoruz"

Bu süreçte işadamlarının ihtiyaç sahibi ailelere el uzatmasının önemli olduğunu, bu noktada belediye olarak da kendilerine yardımcı olabileceklerini söyleyen Sayan, "Ben şahsen kendimi tehlikeye atıyorum farkındayım ama evde kalarak mutlu olamıyorum. Çünkü evde oturup fakirleri izlemek zoruma gidiyor. Onlara hizmet etmek, kömürlerini sırtlamak, gıdalarını omuzlamak benim için büyük bir şereftir, onurdur. Çünkü prensip olarak şunu söylerim, efendilerin patronuyum ama kölelerin hizmetkârıyım. Önemli olan böyle durumlarda belediye başkanları, idareciler olarak gariban ailelere gidebilmek, onların gönlünü hoş tutabilmek, onlarla sorunlarının çözümü noktasında istişarede bulunmak. Bugün de öyle bütün gariban evleri tespit ediyoruz, ekiplerimizle birlikte gücümüz nispetinde onlara yardımcı oluyoruz. İnşallah daha güzel işler yapacağız. Görüyorsunuz ziyaret ettiğimiz ailenin oturduğu ev yaşanılacak gibi değil. Gerek bu ailemiz ve gerekse ihtiyaç sahibi diğer ailelerimizin sıkıntılarının giderilmesi için işadamlarımızdan katkı bekliyorum. Yardımlarını göndersinler. İhtiyaç sahibi ailelerimize yardımları ulaştıralım." şeklinde konuştu.

"Bir virüslük canımız varmış"

Belediye Başkanı Sayan, "Bakın bir virüslük canımız varmış, bir virüs tüm dünyayı rehin alabiliyormuş. Topumuz, tüfeğimiz, S-400'lerimiz, F-35'leirmiz fayda etmiyormuş. Gariban Suriyeli çocukları öldürmeye giden uçakları durdurmak, hava sahasını kapatmak kolaydı. Peki, virüse karşı kapatabiliyor muyuz? S-400'lerle bu virüsü durdurabiliyor musunuz? Yok. Demek bir virüslük canımız varmış. Yani bu kısacık ömürde bu gariban vatandaşlarla ekmeğimizi bölüşelim. Kardeşlik ve dayanışmamızı gösterelim, kardeşlik ve dayanışmanın Coronavirüsü yeneceğine inanıyorum. Ne F-16'lar, F-35'ler nede S-400'ler bunu yenemez. Kardeşliğin, fakir fukaraya sahip çıkmanın ve dua almanın, bu belanın üstesinden geleceğine inanıyorum. İnşallah bu musibetten ders çıkarırız. Sürekli bu çalışmaları yapacağız. Ben komutanım. Komutan cepheyi terke ederse asker ne yapsın? Ben terk edemem. Dolayısıyla ben burada insanlarımızla birlikte mücadele vereceğim. Ayrıca ailemize bir de ev yaptıracağız. Havalar güzelleşsin, bu bela def olsun güzel bir ev yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Savcı Sayan daha sonra Küme Evler Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek notlar aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler