Ağrı Belediyesi dini ve resmi nikâhı birlikte kıyıyor

Ağrı Belediyesi dini ve resmi nikâhı birlikte kıyıyor

Ağrı Belediyesi evlendirme memurluğunda yeni bir döneme geçildi. Yeni uygulamayla dini ve resmi nikâhlar birlikte kıyılacak.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın talimatı üzerine evlendirme memurluğunda yeni bir dönem başlatıldı. Evlenmek için belediye başkanlığına başvuran çiftlerin istekleri üzerine dini nikâhları da resmi nikâhları ile birlikte kıyılıyor.

Sayan, yaptığı açıklamada, "Bundan sonra Ağrı Belediyesi olarak, ailelerin isteği üzerine önce dini nikâh sonra resmi nikâh kıyacağız." ifadelerini kullandı.

Sayan, paylaşımında, "Belediyemizde yeni uygulama: Evlenmek için belediye başkanlığımıza başvuran çiftlerin istekleri üzerine artık dini nikâhları da resmi nikâhları ile birlikte kıyılabilecek. Yeni dönemin ilk dini ve resmi nikâhı birlikte kıyılan çifti Fatma ve Rojhat oldu. Mutluluklar dilerim." ifadelerini kullanarak, bu uygulamayla evlenen bir çiftin videosunu paylaştı.

2017'de AK Parti'nin Meclis'e sunduğu imamlara nikâh kıyma yetkisi veren tasarı yasalaşmıştı. Yasaya göre bakanlık il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisi verebiliyor.

Düzenlemeye göre 2015'te Anayasa Mahkemesi kararıyla Türk Ceza Yasasından çıkarılan, "resmi nikâh olmadan imam nikâhı yapılması" ve "evlilik cüzdanını göstermeden imam nikâhı yapılması" suçları da yönetmelikten çıkarılmıştı.

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir müftü resmi nikâh kıymıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler