Ağrı Valisi Varol, Coronavirus ile ilgili süreci basınla paylaştı

Ağrı Valisi Varol, Coronavirus ile ilgili süreci basınla paylaştı

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basınla bir araya gelen Vali Varol, alınan yeni tedbir önlemlerini ve kararları basınla paylaştı.

Coronavirus (Covid-19) sürecinin Ağrı'da nasıl yürütüldüğünü ve vakaların artışını engellemek için kademe kademe tedbir aldıklarını belirten Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, filyasyon ekibinden ciddi artış gerçekleştirme kararı aldıklarını ve izolasyon kurallarına uymayan pozitif vakalar hakkında ise bundan sonra para cezası yanında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Vatandaşların bu süreçte kamu ile işbirliği yapmaları ve tedbirlere uyması ile birlikte vaka sayılarında azalma olduğuna dikkat çeken Varol, kentte süreci iyi yönetmeye gayret ettiklerini söyledi.

Varol, "Vatandaşımızın özellikle tedbirlere uymaları ve kamu ile işbirliği yapmaları oranında vaka sayılarında azalma olduğu, başarılı sonuçlar alındığı hepimizin malumu. Göreve başladığımızdan beri kademe kademe ilimizdeki gelişmeleri de takip ederek süreci yönetmeye gayret ediyoruz. Bu süreçte hem ilimize yönelik kademeli olarak aldığımız tedbirler oldu hem de ulusal düzeyde bakanlıklarımız vasıtası ile alınan ilave tedbirler oldu. Süreç bu şekilde yeni normal dediğimiz yaşam tarzına vatandaşımızı da kamu kurum ve kuruluşlarımızla alıştırarak çalışmaya gayret ediyoruz." dedi.

"Filyasyon ekibi sayında ise ciddi artış gerçekleştireceğiz"

Personel takviyesi ile filyasyon ve sağlık denetim ekiplerinde ciddi artış gerçekleştireceklerinin altını çizen Vali Varol, "Yaptığımız çalışma kapsamında tüm ilde maske kullanımını zorunlu hale getirdik. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı tüm iş kollarında mevcut olan rehberler doğrultusunda işyerlerimizde yeni normal dediğimiz şartlara uyum anlamında çeşitli denetlemeler yaptık. Düğünler ve taziyelerle ilgili yeni uygulamalar hayata geçirdik. Filyasyon ekibi sayında ise ciddi artış gerçekleştireceğiz, neredeyse iki katına yaklaştıracağız. Aynı zamanda sağlık denetim ekiplerimizin şuan ki sayısını da diğer kurumlardan önemli bir personel takviyesi yaparak artıracağız." ifadelerini kullandı.

"KYK yurtlarını tamamen dolduracağız"

Vaka sayısında artışın önüne geçmek için hayata geçirecekleri tedbirlerden birinin ise testi pozitif çıkan ve durumu ağır olmayan vatandaşların KYK yurtlarında tedavilerine devam edileceğini söyleyen Vali Varol, "Pozitif olan vatandaşlarımızın bir kısmını KYK yurtlarında misafir ediyoruz. Fakat orada süreci takip ettiğimiz için hızımız orta seviye idi. Onu da artırıyoruz, KYK yurtlarını tamamen dolduracağız. Alabildiğimiz kadar pozitif vakayı alacağız ki en azından izolasyon sağlansın. Pozitif olup izolasyon kuralına uymayıp sokaklarda dolaşanlara şuana kadar Umumi Hıfzıssıha Kuralına uymamaktan 3 bin 150 TL'lik bir ceza vardır, onu uyguluyorduk. Bugünden itibaren pozitif olup izolasyon kurallarına uymayan vatandaşlara ceza uygulayacağız. Ve kendilerine 'Kamu sağlığını tehlikeye atmaktan' dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Yani bundan sonra adli süreçle de uğraşacaklar." şeklinde konuştu.

İLKHA


Ağrı Valisi Varol, Coronavirus ile ilgili süreci basınla paylaştı

Ağrı Valisi Varol, Coronavirus ile ilgili süreci basınla paylaştı

Ağrı Valisi Varol, Coronavirus ile ilgili süreci basınla paylaştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler