Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

​Ağrı Valiliği bünyesinde kentin kültür ve turizm faaliyetlerinin ele alındığı Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi.

Ağrı Valiliği koordinesinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) katkılarıyla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi Osmanlı salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut, ilçe kaymakamları, Dağcılık Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Ersan Başaran, Türkiye Kayak Federasyonu Başkan V. Cafer Nuroğlu, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir’in yanı sıra; kurum kuruluş müdürleri ve temsilcileri, basın kuruluşlarının temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, araştırmacılar, arkeologlar, proje uzmanları, ilgili işletme sahipleri, dağcılar, bloggerlar ve tur rehberleri katıldı.

Gerçekleştirilen programda imaj ve tanıtım faaliyetleri; sağlık, inanç ve kültür faaliyetleri; doğa, kış ve spor turizmi; yatırımlar ve sektör organizasyonu olmak üzere dört ana başlık ele alındı.

Yeni bir Ağrı imajı, sosyal medya ve geleneksel tanıtım, coğrafi işaretler ve marka tescilleri, info turları, jeotermal tesisler ve fizik tedavi, Ağrı Dağı çevresi ve Nuh’un Gemisi, İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani, önemli eserlerin restorasyonu, yeni bir kayak merkezi olarak Ağrı Dağı, dağcılık tesisleri ve sosyal altyapı, Balık Gölü doğa yürüyüşü ve günübirlik tesis altyapısı, trekking rotaları, konaklama ve işlevsel tesis yatırımları, sektör paydaşlarının desteklenmesi, sektör sorunlarının tespiti ve yöresel el sanatları alt başlıklarından oluşan ilgili 75 katılımcı ile gerçekleştirilen Turizm Sektör Toplantısı, her alt başlığın küçük gruplarca görüşüldüğü sektörel toplantılarla başladı, gruplar tarafından hazırlanan raporların okunması ile sürdürüldü.

Kentteki genel sorunların, kültür ve turizm sektöründe yapılabilecek yatırımların konuşulduğu toplantı sonucunda değerlendirme raporu hazırlanarak Vali Dr. Osman Varol'a sunuldu.

Toplantının açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, kısa bir konuşma yaparak gerçekleştirdi.

Turizm Sektör Toplantısında yapılan sunumun ardından toplantının önemini belirten konuşmasında Vali Dr. Osman Varol, "Bizler sektör toplantılarımızı, projelerimiz öncesinde fizibilite yapmak, bu alanın uzmanları ve paydaşlarından fikir almak için düzenliyoruz. Bugün de Ağrı'da yürüteceğimiz faaliyetlerin çekirdeğini oluşturan birkaç sektörden biri olan kültür ve turizm alanında grup çalışmaları gerçekleştirdik." dedi.

Ağrı'nın kültür ve turizm sektöründe büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizen Vali Varol, konuşmasına şöyle devam etti:

İlimiz tanıtım faaliyetlerine gerek kalmadan, dünyaca tanınan nadide değerlere sahip. Bu konuda bizlere düşen görev; spor, sağlık ve kültür alanında ilgililerine sunabileceğimiz altyapı çalışmalarını gerçekleştirmek. Sektör paydaşları ile iş birliği içerisinde çalışarak turizm noktasında, Ağrımızı hak ettiği yere taşıyacağımıza, bu işi ülkemize örnek olacak şekilde gerçekleştirebileceğimize inanıyorum.

Vali Varol'dan sonra kürsüye çıkan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı Dağı için Türkiye Belediyeler Birliği ile proje çalışmasına başladıklarını ve bunun çok güzel bir proje olduğunu söyledi.

Savcı Sayan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Böylesi büyük bir projenin Ağrı için büyük bir kazanç olacağına inanıyorum. 4 bin metrede devasa bir Nuh'un Gemisi, geminin içinde dünyanın ve Türkiye'nin cafe, resturan gibi ünlü markaların şubelerinin olması, yine 4 bin metreye teleferikle insanların taşınması çok güzel olacak.

Yorulan turistler Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru, Urartu Kalesi, mağaraları ziyaret eder. Yüzmek mi istiyorlar hemen Diyadin kaplıcalarına geçer. Hemen Taşlıçay ilçesinde Balık Gölünü ziyaret ederler ve daha sonra Ağrı'da kurulacak olan Büyük Nuh'un Gemisi Müzesini ziyaret ederler. Bu çok önemli proje ve bunu başarabilirsek çok güzel olacak.

Sektör Toplantısı Çalışma Grupları tarafından oluşturulan 4 farklı raporun sonucunu sırasıyla İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Prof. Dr. Meral Dinçer, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Ersan Başaran ve Prof. Dr. Oktay Belli okudular.

Turizm Sektör Toplantısı, Ağrı Dağı’nın konuşulduğu, 36 katılımcı ile İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevinde gerçekleştirilen ‘Büyük Ağrı Dağı Projesi Özel Oturumu’ ile son buldu.

İLKHA


Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Ağrı'da Turizm Sektör Toplantısı düzenlendi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.