Ağrı'ya inen uçak ambulans ile 17 günlük bebek Ankara'ya sevk edildi

Ağrı'ya inen uçak ambulans ile 17 günlük bebek Ankara'ya sevk edildi

Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelen Epilepsi hastası bebek, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına inen Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi.

30 Nisan'da Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gözlerini açan Kübra Ceyhan isimli bebek, ailesinin ikamet ettiği ilçeye bağlı Ataköy Küme Evleri köyünde nöbet geçirme şikâyeti ile Tutak Devlet Hastanesine getirildi.

Burada yapılan muayene ve tahliller sonucu Kübra bebeğin şeker düşüklüğüne bağlı nöbet geçirdiği tanısı üzerine kendisinin acilen Ankara Cebeci Hastanesine uçak ambulans ile sevk edilmesi kararı alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti.

Uçak ambulans talebi gerçekleştirilen Kübra bebek için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile irtibata geçerek süreci hızlandırdı.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına gece saatlerinde inen uçak ambulans, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından havalanarak Kübra bebeğin tedavisi için Ankara'ya doğru yola çıktı.

Havalimanında açıklama yapan Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Kübra bebek 17 günlük, uçak Ankara'dan geldi, onu alıp götürüyor. Daha bundan bir hafta önce de iki tane bebeğimizi götürmüştü. Dolayısıyla bunun kıymetini bilmemiz lazım, artık neredeyse Erzurum ile Ağrı arasında uçak ambulans konulacak. Bu kadar büyük hizmetler görüyoruz. Burada hem hastamıza eşlik ettik, havalimanı personeli burada hizmette ve bu büyük hizmeti gözlerimiz ile görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da daha birkaç yıl önce yer ambulansını göremiyorduk, hastanelerde rehine hastalar vardı. Bugün artık uçak ambulanslar biri iniyor biri kalkıyor. Bu durum Türkiye, bu memleketi seven herkes için bir gurur vesilesidir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.