Ahilik, kardeşlik ve cömertlik demektir

Ahilik, kardeşlik ve cömertlik demektir

Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinde konuşan Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ahiliğin kardeşlik ve cömertlik olduğunu ifade etti.

Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Şanlıurfa Gümrük Hanı’nda düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Ahilik kardeşlik, cömertlik demektir. Komşusunu düşünen, 'ben siftah yaptım, sen diğer esnafımıza git' diyen bir anlayışın olduğu bir merkezdeyiz.” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri, Gümrük Hanı'nda gerçekleştirildi.  Dualarla başlayan etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi tarafından Ahilik geleneği sergilendi. Çıraklıktan ustalığa geçisin sergilendiği oyunun ardından katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Ahilik, kardeşlik ve cömertlik demektir. Komşusunu düşünen, 'ben siftah yaptım, sen diğer esnafımıza git' diyen bir anlayışın olduğu bir merkezdeyiz. İşte burası sabah dergâhta zikir ile başlayan, dualarla kapıların açıldığı, akşama kadar dostluğun ayakta durduğu bir yerdir. Ahilik bir medeniyetin oluşmasıdır. Anadolu'da inancın hayata dönüşmesidir. Bu sayede Anadolu; ticarette, siyasette, ekonomide dünyanın ileri gelen devleti haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Başkan Beyazgül, "Avukatlık yaptığım dönemlerde Gümrük Hanı'nın otele dönüştürülmesi yönündeki girişimlerin önüne geçmek adına esnaf arkadaşlarımızla birlikte hareket ettim. Gümrük Hanı'nın aslına uygun bir şekilde ayakta kalması için hep birlikte emek harcadık. Şimdi burada Ahilik Haftası'nı kutluyoruz. Olması gereken de budur. Arkadaşlarımıza talimat verdim. Gümrük Hanı ve tarihi çarşılar bölgesindeki esnafımızın tüm taleplerini dinleyip,  çözüm önerileri sunmak adına çalışma yapılacak. İhtiyaçlar belirlenerek gereğini yapalım istiyoruz." diye konuştu.

Programda tüm esnafa hayırlı ve bereketli işler dileyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, Ahilik kültürünün Şanlıurfa'da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Başkan Beyazgül, programın ardından çarşılar bölgesindeki esnafı ziyaret ederek Ahilik nasihati dağıttı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.