Aile konusunda, Kur'an ve sünnetten beslenen akademik çalışmalara ihtiyaç vardır

Aile konusunda, Kur'an ve sünnetten beslenen akademik çalışmalara ihtiyaç vardır

Mevlid-i Nebi Haftasında "Hazreti Peygamber ve Aile" temasının işleneceğini söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Aile konusunda, Kur'an ve sünnetten beslenen akademik çalışmalara ihtiyaç vardır" dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bu yıl "Hazreti Peygamber ve Aile" temasının işleneceğini, ülke genelinde Hazreti Peygamber ve Aile anlayışı konulu çeşitli sempozyum, panel, söyleşi, konferans gibi etkinliklerin yapılacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl 08-16 Kasım tarihleri arasını Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlediğini ifade eden Karabayır, bu haftanın "Hz. Peygamber ve Aile" temasıyla çeşitli etkinliklerle idrak edileceğini söyledi.

Müslümanlara düşen görevin Hazreti Peygamber'i tanımak, anlamak, hayatı O'nunla anlamlandırmak olduğunu hatırlatan Karabayır, "Müslümanlar hayatlarını O'nun hayat modeline güçleri yettiğince benzetmeye çalışmalıdırlar. Bu da O'nun yaşadığı insani ve İslami hayatı tanımayı gerektirir. O'nun hayatını, sözleri yani hadis-i şerifleri aracılığı ile öğrenebiliriz. Hadis-i şerifler İslami dinamizmin kaynağı ve teşvikçisidir." dedi.

"Hadis-i şerifler, Peygamber'i ve asr-ı saadeti izlemeye imkân veren birer penceredir"

Hadislerin ehemmiyetine de değinen Karabayır, "Her asırda bid'at ve hurafelerin ayıklanması hadis-i şerifler yoluyla gerçekleştirilmiştir. Zira bid'atın ilacı hadis-i şeriflerdir. Hadis-i şerifler, Hazreti Peygamber'i ve asr-ı saadeti izlemeye imkân veren birer pencere/dürbün gibidir. Peygamberi miras hadis-i şeriflerdedir. Yani hadis-i şerifler bizim gerçek zenginliğimizdir. Hayatımızın karanlık noktalarına tutulmuş peygamber aynasıdır." ifadelerini kullandı.

Ailenin; insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birliktelik olduğuna vurgu yapan Karabayır, "Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kurumdur. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır." şeklinde konuştu.

"Aile konusunda, Kur'an ve sünnetten beslenen akademik çalışmalara ihtiyaç vardır"

Karabayır, "Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir. Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda Kur'an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalışmalara ihtiyaç vardır." diye belirtti.

2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlendiğini aktaran Karabayır, "Bu tema çerçevesinde ülke genelinde Hazreti Peygamber ve Aile anlayışı, çeşitli sempozyum, panel, söyleşi, konferans gibi etkinliklerle işlenecektir." dedi.

Mevlid-i Nebî Haftasının insanlığın tefekkür dünyasına hayat verdiğini belirten Karabayır, bu haftanın, Hazreti Muhammed'in örnekliğini ve rehberliğini toplumun her kesimine anlatmayı, günümüz problemlerine nebevî referanslarla çözüm üretmeyi amaçlayan milletin yakın tarihinde yer edinmiş bir hafta olduğunu söyledi.

Karabayır, "Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyor, haftanın ilimize, ülkemize ve âlem-i İslam'a hayır ve bereketler getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler