AK Parti Bitlis'te kazandı

AK Parti Bitlis'te kazandı

​Bitlis’te kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Bitlis Merkez ve 4 ilçesinde AK Parti kazanırken, bir ilçeyi HDP ve bir ilçeyi de Saadet Partisi aldı.

Bitlis’te kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Bitlis Merkez, Ahlat, Tatvan, Mutki ve Adilcevaz ilçelerini AK Parti alırken, Hizan ilçesini Saadet Partisini, Güroymak ilçesini ise halkların HDP kazandı.

AK Parti’nin Bitlis adayı Nesrullah Tanğlay 9 bin 911, HDP adayı Faruk İşlek 7 bin 417 oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Bitlis merkezi kazanan AK Partililer şehir turu attı. Merkez Ulu Camii önünde seçimin zafer kutlaması yapıldı.

Burada halkı selamlayan AK Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Bitlis halkının hizmetten yana oy kullandığını vurgulayan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis halkının, iradisini, sırtını Kandil'e dayayanlara değil, hizmet üretenlerden yana kullandıklarından dolayı teşekkür etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı seçilen Nesrullah Tanğlay ise kendisine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, söz verdikleri 50 projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerde AK Parti yüzde 40,6 ile 8 bin 832 oy alırken, HDP yüzde 43,9 ile 9 bin 546 oyla alarak, 714 oy farkıyla belediyeyi kazanmıştı. Seçimde üçüncü parti olan HÜDA PAR ise yüzde 5,9 ile bin 294 oy almıştı.

Nasrullah Tanğlay Kimdir?

Nesrullah Tanğlay, ilk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladı. Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü'nden mezun olan Tanğlay, 23 yıldır ticaretle uğraşıyor. AK Parti'nin kuruluşuyla siyasete başlayan Tanğlay, mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 8 Şubat 2015 yılından itibaren AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Tanğlay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler