AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Yasin Börü ve arkadaşlarını mezarı başında andı

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Yasin Börü ve arkadaşlarını mezarı başında andı

Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun eşi Dürdane Beyoğlu ve AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları yöneticileri, şehadetlerinin 6'ncı yıl dönümünde Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını mezarları başında dualarla andı.

6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinin üzerinden 6 yıl geçti.

Şehadetlerinin 6'ncı yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun eşi Dürdane Beyoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ve beraberlerindekiler, şehitler için dua ederek Kur'an-ı Kerim okudular.

Şehitlerin aileleriyle de görüşerek teselli eden Beyoğlu ve Kaya, 6 yıl önce yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Yasin Börü ve arkadaşlarının acısını unutmalarının söz konusu olmadığını belirten Beyoğlu, "Terörün ve terörü destekleyen zihniyetin ne kadar zalim olduğu bu vahşetle bir kez daha ortaya çıktı. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem!" dedi.

6-8 Ekim olaylarında HDP'nin kendilerinden olmayan herkesi hedef gösterdiklerini belirten Kaya ise, "HDP'nin sokağa döktüğü kitlenin eylemleri neticesinde 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları da dahil olmak üzere, 52 kişi katledildi. Günlerce şehirlerimizi yakıp yıkan, kamu binalarımızı talan eden, Yasin Börü başta olmak üzere birçok sivilimizin canına kasteden bu olayları, bu işin sorumlularını unutacağımızı sanıyorlarsa büyük yanılgı içindedirler. Bölgede vatandaşlarımızın canlarına, mallarına ve namuslarına kastedenler iyi bilmelidir ki, bu topraklarda Yasin'ler, Ahmet'ler, Hasan'lar, Riyat'lar, Yusuf'lar bitmez. 6-8 Ekim olayları bu millete ve topraklara ihanetin resmidir. En büyük temennimiz 6-8 Ekim olayları gibi hadiselerin bir daha yaşanmamasıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.