AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Kırıkçı'dan Suruç'taki kavga ile çağrı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Kırıkçı'dan Suruç'taki kavga ile çağrı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin vefat ettiği kavgayla ilgili sağduyu çağrısı yaptı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde akraba iki aile arasında arazi sulaması nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada 4 kişi vefat etmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Suruç'ta yaşanan silahlı kavga ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kırıkçı, aileler arasında çıkan sorunların çözülmesine yönelik uzlaşma çağrısı yaptı.

Kırıkçı, yaptığı açıklamada, "Bu gün Suruç'ta yaşanan vahim olay bizleri bir kez daha derinden üzmüştür. Başımız sağ olsun. Sorunların çözümünde şiddet yerine, uzlaşmacı çözüm yolları aranmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kırıkçı, çağrısında şu tavsiyelerde bulundu: " Köylerde ihtiyar/hakem heyetleri inisiyatif almalı, kanaat önderleri sorumluluk almalı, silahsızlanma düşünülmeli, bu konuda toplumsal hassasiyet arttırılmalı, köylerde imamlar konu üzerine bilinç sohbetleri yapmalı, muhtarlar meselelerin büyümemesi için gerekli yerlere erken uyarılar yapmalı, hiç bir şeyin insandan ve huzurdan daha kıymetli olmadığı iyice anlatılmalıdır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.