AK Parti ve HDP'liler arasında silahlı kavga: 3 ölü 8 yaralı

AK Parti ve HDP'liler arasında silahlı kavga: 3 ölü 8 yaralı

Seçim çalışmaları kapsamında Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın beraberindeki heyet ile bir grup HDP'li arasında yaşanan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Seçim çalışmaları kapsamında Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın beraberindeki heyet ile bir grup HDP'li arasında yaşanan kavgada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı, olayda Yıldız'ın yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Suruç'taki esnafı ziyaret etti.

Yıldız, ilçedeki bir işyerine girdiği esnada HDP'li oldukları belirtilen kişiler tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine silahlar ve bıçaklar çekildi.

Yaşanan kavgada 11 kişi yaralanırken durumu ağır olan 3 kişi kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenleden birini Yıldız'ın ağabeyi olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, "AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız'ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde biri sayın milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştır." denildi.

Kavga esnasında Yıldız'ın olay yerinden apar topar uzaklaştırıldığı ve yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Polis, kavgaya karışan kişileri gözaltına alırken olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler