AK Partili başkandan ‘eğitim’ itirafı

AK Partili başkandan ‘eğitim’ itirafı

MÜSİAD’ın 'Dost Meclisi' toplantısına katılan AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, eğitim konusunda “itiraf” niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri’yi geleneksel olarak düzenlediği 'Dost Meclisi' toplantısında ağırladı.

MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Nurettin Kasap'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Eri ve Kasap’ın yanı sıra Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, Mardin Kudüs Platformu Başkanı Gazi Yıldız ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.

“Erken seçim kararıyla şoke olduk”

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, yaklaşık 3 aydır Mardin’de il başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, kongrelerinin ardından bir çalışma programı hazırlayarak sahaya inmeye hazırlandıklarını, ancak sahaya inmeden erken seçim kararı ile şoke olduklarını söyledi.

“Gençlerimizi iyi yetiştiremedik, sahip çıkamadık, yönlendiremedik”

Eğitim konusunda itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunan Eri, şunları söyledi:

“AK Parti’nin yaptıkları var eğitim alanında… Mesela fiziki anlamda ve eleman temini anlamında çok büyük merhaleler aştık. Öğretmen sayısı, binalar, derslikler vs. bu konuda 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılanların üstünde, kat kat üstünde şeyler yaptık. Ama içerik açısından AK Parti ne kadar etkili oldu ne kadar değişiklik yapabildi bunu tartışmamız lazım. Bence gençlerimize yeterince sahip çıkamadığımızı, yeni nesilleri kendi düşüncemiz istikametinde yönlendiremediğimizi düşünüyorum. Ve bu bizim belki en çok üzerinde düşünmemiz, en çok kafa yormamız gereken bir konudur. Bu sadece AK Parti’nin sorunu değildir. Bu hepimizin sorunudur. Belki bir dönem (2013’e kadar) gençlerimizi iyi niyetle birilerinin kucağına bıraktık. İyi niyetle… İşte bunlar, alınları secde gören insanlar, en azından çocuğumuzu oraya verdiğimiz zaman gözümüz arkada kalmayacaktı, ahlaklı yetişeceklerdi, namazlarında ve niyazlarında olacaklardı dediğimiz yapılar. Bu gençlerimizi öyle bir kopardılar ki sadece ailelerden değil memleketlerinden de memleketlerinin dini anlayışından kopararak bambaşka mecralara sürüklediler. Eğitim konusunda da eksikliklerimiz var. Ama yarın bugünden daha iyi olacaktır. Çünkü birçok olaydan ders aldık. İnşallah bu aldığımız dersler bize kazanım olarak döner, gençlerimizi iyi yetiştiririz.” 

“Sorun elektrik değil sudur”

Tarımsal alanda yaşanan elektik sorunu ile ilgili de konuşan Eri, “Aslında sorun elektrik değil sudur. Suya ihtiyacımız var ve bu suyu en kolay GAP kanallarıyla elde edebiliriz. Ama bunun olması için daha birkaç yıla ihtiyacımız var. Biz siyasetçiler olarak bunun bir an önce gerçekleşmesi için uğraşıyoruz. Mardin için yapmamız gereken en önemli konu GAP Sulama kanallarının bitirilmesidir.” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)












 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.