Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasında

Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi Pençe Harekâtı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe harekât bölgesindeki inceleme ve denetlemeleri kapsamında Hakkâri Derecik’teki Büyük Topraklı Üs Bölgesi'ne gitti.

Balkayalar bölgesinde sınırın sıfır noktasındaki 2 bin 400 rakımlı üs bölgesine gelişinde birlik komutanından hudut tekmili alan Bakan Akar daha sonra mevzideki askerlerle sohbet etti. Onların bayramlarını kutlayan Bakan Akar, Hakurk bölgesini gören üs bölgesindeki faaliyetlere ilişkin brifing aldı. Bakan Akar, denetleme ve incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Mehmetçik, gözünü kırpmadan kendisine verilen görevleri 'ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir" diye konuştu.

Bakan Akar, Pençe Harekâtı'nın yanı sıra TSK'nın devam eden diğer faaliyetlerine de dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bir taraftan Fırat Kalkanı harekât bölgesinde faaliyetlerimiz aralıksız sürerken aynı zamanda Zeytin Dalı harekât bölgesindeki faaliyetlerimizi icra etmekteyiz. İdlib'de mazlumları ve masumları korumaya devam ediyoruz. Ateşkes ve istikrarın sağlanması için elimizden gelen gayreti orada gösteriyoruz. Ruslarla gerekli temasları sürdürüyoruz. Bunun dışında denizlerimizde, semalarımızda da ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak bakımından yapılması gereken ne varsa bunların hepsi aralıksız, eksiksiz yapıldı, yapılmaya devam edilecek. Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Silahlı Kuvvetler olarak bize verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İnşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.