Akçakale Belediyesinden 'Hapis Ev' açıklaması

Akçakale Belediyesinden 'Hapis Ev' açıklaması

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir ailenin evlerine gelen yolun kapatılması nedeniyle kendi evinde hapis hayatı yaşadığı yönündeki haber üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı, inşaat yapılan arsanın tapulu olduğunu ve belediyenin tapulu arsada yol aça

ŞANLIURFA - Akçakale'de evlerinin önü kapatıldığı için mağdur olan ailenin sorununu gündeme getirdiğimiz "Kendi evlerinde hapis hayatı yaşıyorlar" başlıklı haber üzerine açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı A.Hakim Ayhan, söz konusu arsanın tapulu olduğunu ve mağdur olduğunu iddia eden kişi tarafından satıldığını söyledi.

 

Akçakale Fevzi Çakmak Mahallesinde 375 metrekarelik evde ikamet eden görme engelli İbrahim Buzdoğan ve ailesi, 4 ay önce yanlarındaki arsada yapılan inşaat nedeniyle evlerine gelen yolun kapatıldığını ve böylece dört tarafı kapanan evde adeta ev hapsi yaşadıklarını söylemişti.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı A.Hakim Ayhan, mağdur olduğunu iddia eden Buzdoğan ailesini suçladı. Başkan Ayhan, bu evin kapısına açılan yolun İbrahim Buzdoğan'a ait olduğunu ancak 4 ay önce yanlarında arsa alan komşusuna kendi rızasıyla satıldığını ifade etti.

 

Başkan Ayhan, Buzdoğan'ın 30 metrekarelik arsasını sattığını dolayısıyla evi alan şahsın kendi tapulu arsasına inşaat yaptığını ve belediye olarak tapulu yerlerde belediyenin yol açma hakkının olmadığı savundu.

 

Ev sahibinin kendi arsasını sattıktan sonra bu tür haberleri yaptırarak kendini haklı çıkarmaya çalıştığını iddia eden Başkan Ayhan, belediye başkanı olarak böyle bir zulmü kabul etmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Akçakale Kaymakamlığından ise, konunun tapu konusu olduğu dolayısıyla kaymakamlığı ilgilendiren bir konu olmadığı açıklaması yapıldı. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.