Akçakale Çadır Kentinde Su Baskını

Akçakale Çadır Kentinde Su Baskını

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriyeli mülteciler için kurulan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri, Kış Şatlarını Kaldıramadı.

ŞANLIURFA - Akçakale'de etkili olan şiddetli dolu ve yağmur ilçedeki çadır kentte barınan Suriyelilerin çadırlarını bastı.

 

Çadırları yıkılan ve içine su giren Suriyeliler çadır kentin kış şartlarına uyumlu olmamasından dolayı isyan etti. Çadırların içindeki malzemelerin kullanılmaz hale gelmesinden dolayı çadır kentin içindeki cami ve hastaneye sığınan Suriyeliler, bayram günü yaşadıkları bu halden sitem ettiler.

 

Abu Abdo adlı bir Suriyeli tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Türkiye bize kapılarını açtı ancak burada hiçbir şey sağlam yapılmamış. Çadır kentin altyapısı kış şartlarına uygun değil. Zaten birçok şey eksik ancak biz sesimizi şu ana kadar çıkarmadık. Fakat dün yağan dolu ve yağmur bizleri perişan etmiş durum da. Bizler buraya gelen siyasilerin kendi tercümanlarıyla bizi dinlemesini istiyoruz çünkü burada birçok eksiklik dile getirilemiyor." (Ali Durmaz -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.