Akçakale Halkı Erdoğan'ın Vaatlerini Merakla Bekliyor

Akçakale Halkı Erdoğan'ın Vaatlerini Merakla Bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Şanlıurfa Akçakale ilçesinde yoğun çalışmalar gözlerden kaçmazken hiçbir yatırımın olmadığı ilçede halk Başbakan'ın ne vaatlerle geleceğini merak ediyor.

ŞANLIURFA- Yoğun bir güvenliğin alındığı ilçeye ise çevre il ve ilçelerden güvenlik güçleri getirildi. Akçakale mülteci kampını ziyaret edecek olan Erdoğan'ın daha sonra Akçakale de halka sesleneceği belirtildi. Erdoğan'ın gelişiyle kampta yoğun bir çalışmanın olması Suriyeli mültecilerin yüzünü güldürdü. Aylardan beri var olan eksiklerin Başbakan'ın ziyareti sebebiyle bir haftada bitirilmesi Suriyeli mülteciler tarafından "keşke her gün buraya Türkiye başbakanı gelse" şeklindeki yorumlara neden oldu.

 

İlçede kalan vatandaşlar ise Başbakan Erdoğan'ın şu ana kadar hiçbir yatırımın olmadığı Akçakale'ye hangi vaatlerle geleceğini merak ediyor. Akçakale'ye TOKİ konutlarının yapılmasını isteyen vatandaşlardan Osman Tekin, "Akçakale'ye halen bir TOKİ bile yapılmamış. Bizim nüfus yirmi yedi bin, şu an ise altmış bin oldu gelen Suriyeli mültecilerle. Çünkü bazı Suriyeliler Akçakale'ye yerleşiyor buda kira paralarının yükselmesine sebep oldu. Şu anda normal müstakil dairenin kira parası 300 TL olmuş. Onun için bizim bir TOKİ'ye ihtiyacımız var. Başbakan'ın ne vaatlerle geleceğini merak ediyoruz" dedi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.