Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ölümden döndü

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ölümden döndü

​Akçakale Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, binaya isabet eden havan mermisinden 5 dakika önce kurumu terk ederek ölmekten son anda kurtuldu.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gün içerisinde PKK/PYD-YPG Tel Abyad tarafından çok sayıda havan ve roket mermisi atmıştı.

Fırlatılan havan ve roket mermilerinden biri Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binası’na isabet etti.

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin, 200 metre ötedeki Kaymakamlık Binasına isabet eden havan mermisinin ardından binayı boşalttıkları, 5 dakika sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binası’na havan mermisinin isabet ettiği öğrenildi.

Kurum personellerinden İ.Y  İLKHA yaptığı açıklamada, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışıyorduk. Şiddetli bir patlama sesiyle yakınımıza bir havan topu düştü. Biz de panikleyerek dışarı çıktık. Dışarı çıktıktan 5 dakika sonra bizim binamıza havan topu isabet etti. Binamızın duvarı yıkıldı. Allah bizleri korudu.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valiliği Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine atılan havan ve roket mermileri nedeniyle Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale Maliye Memuru Cihan Güneş ile 11 yaşındaki Elif Terim'in hayatını kaybettiği açıklamıştı. (Abdurahman Uğurlu, Sabri Acet-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.