Akçakale Mülteci Kampında İsyan

Akçakale Mülteci Kampında İsyan

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli mülteciler, kendilerine kötü davranıldığı ileri sürerek isyan çıkardı. Çıkan isyanda bir özel güvenlik elamanı yaralandı.

ŞANLIURFA - Akşam saatlerde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli mülteciler, kendilerine kötü davranıldığı ileri sürerek isyan çıkardı. Suriyeli mülteciler, bir arkadaşlarının dövülerek kolunun kırıldığını ve bir kadının da hakarete maruz kaldığını ileri sürdüler.


Yüzlerce mültecinin katıldığı isyanda özel güvenlik görevlileri taş yağmuruna tutuldu, bir kişi yaralandı. İsyan, askerin müdahalesiyle büyümeden önlendi.


Duruma tepki gösteren Akçakaleliler, "Hükümet bu insanları buraya aldı, ancak bunların böyle yapması bizleri endişelendiriliyor. Sayıları neredeyse Akçakale nüfusunu geçti. Çadır kent, sadece tel örgülerle çevrilmiş, olası bu tür çatışmalar ilçe merkezine sıçrayabilir. Bu insanların talepleri bizzat hükümet tarafından takip edilsin ve yerine getirilsin. Bize göre hala çadır kentin eksiklikleri var" ifadeleri kullandı. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.