Akdeniz'de Art Arda İki Deprem

Akdeniz'de Art Arda İki Deprem

Fay hareketliliğinin en fazla yaşandığı yerlerden biri olan Akdeniz'de öğlen saatlerinde art arda iki deprem meydana geldi.

HABER MRK - Barındırdığı aktif faylar açısından en fazla deprem yaşanan bölgelerden biri olan Akdeniz'de arka arkaya iki deprem meydana gelirken, depremlerin yer yüzeyinin on kilometreden fazla altında olmasından ve şiddetinin az olmasından dolayı herhangi bir hasara neden olmadıkları sanılıyor.

 

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre sekiz dakika arayla meydana gelen her iki depremin de büyüklüğü 3'ten fazla olarak gerçekleşti.

 

Bu verilere göre 15.23'de meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 3.8 olarak açıklanırken, bundan 8 dakika sonra 15.31'de gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.4 olarak ölçüldü. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.