Akıncı Üssü davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Akıncı Üssü davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü davasında, sivil ve askeri yöneticilere 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

FETÖ'nün darbe girişimini yöneten sivil yöneticilerinden Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş anayasal düzeni ihlale teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 77 kişiyi kasten öldürmek suçundan 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan, Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri eski Albay Veysel Kavak, darbeci F-16 pilotlarını yönlendiren eski Yarbay Hakan Karakuş, F-16'lara bombalama talimatlarını ileten eski Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, Polis Havacılık Dairesini lazerle işaretleyen eski pilot Binbaşı Mustafa Azimetli, Ankara'da F-16 ile ilk uçuşu gerçekleştiren eski Binbaşı Mehmet Fatih Çavur, TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekât Dairesini bombalayan eski pilot Yüzbaşı Hüseyin Türk, TBMM'yi bombalayan eski pilot Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı ve F-16 pilotlarına bombalanacak yerleri bildiren eski Yüzbaşı Ahmet Tosun, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Darbe girişiminden sonra ismi "Mürted" olarak değiştirilen Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, FETÖ'nün darbe girişiminin yönetildiği ana karargah olarak kullanıldı.

İddianamede, baş şüpheli Fethullah Gülen olarak belirtilirken Akın öztürk ise darbenin asker kanadının bir numarası olarak yer alıyordu.

İddianamede, bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüpheli bulunuyordu.

4 bin 658 sayfa ve 570 klasörden oluşan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekilleri müşteki sıfatıyla yer alıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.