Aksaray Valiliğinden 'Kutlu Doğum'un meydanda yapılmasına engel

Aksaray Valiliğinden 'Kutlu Doğum'un meydanda yapılmasına engel

Aksa-Der tarafından yarın Hükümet Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan ve daha önce gerekli izinleri alınan Kutlu Doğum etkinliği, "Terör Olayları" gerekçe gösterilerek Aksaray Valiliği tarafından iptal edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) tarafından 8 Mayıs 2016 Pazar günü (yarın) saat 14.00'de Aksaray Hükümet Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği, yurt genelinde meydana gelen "terör olayları" gerekçe gösterilerek Aksaray Valiliği tarafından Hükümet Meydanı’nda yapılması iptal edildi.

Etkinliğin meydanda yapılmasına yönelik gerekli izinleri daha önce aldıklarını ve buna göre hazırlık yaptıklarını belirten dernek yetkilileri, etkinliğin kapalı alanda yapılması hususunda kendilerine Valilik tarafından yazı geldiğini söyledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan dernek yetkilileri, “Aksaray ilinde Hz. Muhammed’in Kutlu Doğum Mevlit programını Hükümet Meydanı’nda yapmak üzere İl Dernekler Müdürlüğüne gerekli müracaatlarımızı yaptık. 21 Nisan 2016 tarihinde Hukuk İşleri Müdürlüğünden almış olduğumuz alındı belgesiyle 8 Mayıs 2016 tarihinde Dernekler Müdürlüğü tarafından Hükümet Meydanında etkinliğimizi yapabileceğimiz tarafımıza iletildi. Almış olduğumuz alındı belgesine binaen etkinlik için gerekli hazırlıklarımızı tamamlayıp şehrin değişik yerlerine branda ve afişlerimizi asmaya başladık.” diye belirtti.

Hazırlıklarının tamamlanmasına yakın bir zaman kala kendilerine Aksaray Valiliği tarafından resmi bir yazı gönderildiğine değinen yetkililer, gönderilen yazıda etkinliğin "Terör olayları nedeniyle, kamu düzeni ve güvenliği ile asayişin korunması açısından sakıncalı olabileceği değerlendirildiğinden kapalı yerde yapılması uygun görülmüştür." şeklinde bir yanıt aldıklarını ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye’nin farklı noktalarında düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliklerine yüzbinlerce insanın iştirak ettiğine dikkat çeken dernek yetkilileri, “Platformumuz tarafından Türkiye’nin yaklaşık olarak 350 noktasında gerçekleştirilen Kutlu doğum etkinliklerinin toplumsal barışı tesis ettiğine birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun güçlenmesine büyük katkılar sunduğunu düşünüyoruz. Bu gibi etkinliklerin önünün kesilmesini değil, aksine yapılması için desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Dernek yetkilileri daha sonra şu ifadeleri kullandı: “Kutlu doğum etkinliğimizin açık alan yerine kapalı alana alınmasının, bu ümmetin Peygamberinin dört duvar arasına sıkıştırılmaya çalışılma gayretlerinden başka bir şey olmadığını ve bu tür girişimlere bir anlam veremediğimizi ve bu tür girişimleri kınadığımızı belirtmek istiyoruz.”

Son olarak ta resmi makamlara müracaatta bulunup Aksaray Valisi ile bir görüşme talebinde bulunduklarını söyleyen yetkililer, görüşme taleplerinin Vali tarafından reddedildiğini ifade ettiler. (Ömer Yıldırım-İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.