Aksaray’da Kutlu Doğum etkinliğine izin verilmemesi akıllara FETÖ şüphesini getiriyor

Aksaray’da Kutlu Doğum etkinliğine izin verilmemesi akıllara FETÖ şüphesini getiriyor

Aksaray'da geçen yıl açık alanda düzenlenmek istenen Kutlu Doğum etkinliğine bu yıl da izin verilmedi. Yazılı bir açıklama yapan Aksa-Der, etkinliğe izin verilmemesinin akıllara FETÖ zihniyetinin devam ettiği yönünde şüpheler getirdiğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geçen yıl açık alanda düzenlenmek istenen Kutlu Doğum etkinliğine izin vermeyen Aksaray Valiliği, bu yıl da etkinliğe izin vermedi.

Kararı yazılı bir basın açıklaması yaparak kınayan platform üyesi AKSA-DER'in Başkanı Mustafa Bilgiç, "Aksaray’da Peygamber Sevdalıları Platformunun hiçbir etkinliğine izin verilmemesi aklımıza Aksaray’da FETO zihniyetinin devam ettiği yönünde şüpheler getiriyor." ifadelerine yer verdi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden AKSA-DER’'in 30 Nisan Pazar günü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğinin Aksaray Valiliği tarafından engellendiğine vurgu yapan Bilgiç, etkinlik için 10 Mart tarihinde verilen dilekçeye 45 gün boyunca çeşitli bahanelerle cevap verilerek geciktirildiğini belirtti.

Valilik Hukuk İşleri Müdürlüğünün, dilekçede belirtilen etkinlik tarihinden 4 gün önce olumsuz cevap vermesinin art niyet olduğu yönünde düşüncelere sevk ettiğine işaret eden Bilgiç, "Aksaray Valiliği 2016 yılında yapmak istediğimiz Kutlu Doğum etkinliğini sudan sebeplerle programa üç gün kala dilekçeye olumsuz cevap vermiştir. Geçen sene nisan ayında başlayan bu keyfi engelleme bu yıl da devam etmiştir. Bir yıl boyunca verdiğimiz tüm etkinlik dilekçelerine olumsuz cevap verilmiştir." dedi.

Yıl içerisinde düzenlemek istedikleri Siyer Sınavı, Meal Sınavı, Hz. Ömer’i anlama gibi etkinliklere izin verilmediğini hatırlatan Bilgiç, "OHAL bahanesiyle izin verilmeyen etkinliğin Türkiye’nin 350 ayrı noktasında düzenlendiğini ve buralarda hiçbir sorun yaşanmadığını biliyoruz. Buna rağmen Aksaray’da Peygamber Sevdalıları Platformunun hiçbir etkinliğine izin verilmemesi aklımıza Aksaray’da FETO zihniyetinin devam ettiği yönünde şüpheler getiriyor." ifadelerine dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformu ve AKSA-DER olarak FETÖ'nün "parlak döneminde" birçok baskı, dayatma ve sindirme yöntemleriyle karşılaştıklarını aktaran Bilgiç, şimdilerde ise FETÖ'nün hesap verdiğini ancak, zihniyetlerinin devam ettiğini belirtti.

"Söz konusu AKSA-DER olunca neden tüm etkinlikleri engelleniyor?"

Hükümet yetkililerine ve Aksaray Valiliğine seslenen Bilgiç, "Peygamber Sevdalıları camiasının yaptığı hayırlı işler Türkiye’nin hiçbir yerinde engellenmezken Aksaray’da hangi bahaneyle engellenmektedir? Dilekçeyi 45 gün beklettikten sonra aynı alanda Belediyenin etkinliği ve Olağanüstü Hal’i bahane etmek ne kadar etiktir? Aksaray’da tüm dernekler istediği faaliyeti gerçekleştirdiği halde söz konusu AKSA-DER olunca neden tüm etkinlikleri engelleniyor?

Hükümet yetkililerine sesleniyoruz, Aksaray Valiliğinin bu keyfi uygulamasını derhal sorgulayın. Bu mütedeyyin camia, her zaman adaletten yana bir duruş sergilemiş, bu ülkenin en zor zamanlarında halkımızın maslahatını gözetmiş ve bu uğurda çok ağır bedeller ödemiş bir camiadır."

Aksaray valiliğinin bu keyfi uygulamasına karşı başta müspet medya olmak üzere, tüm STK ve camiaların bu haksızlık karşısında seslerini yükseltmeye davet eden Bilgiç, haksızlık karşısında asla susmayacaklarını, bu haksızlığı hükümet yetkililerine ve tüm halka anlatacaklarını kaydetti.

AKSA-DER yönetim kurulu ise bu keyfi uygulamaların son bulması için siyasi parti ve sivil topum örgütlerini ziyaret ederek yetkililerle görüşeceklerini ifade ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.