Alamanya’da açık alanda iftar coşkusu

Alamanya’da açık alanda iftar coşkusu

Almanya'nın Karlsruhe Şehrine bağlı Bruchsal kasanbasında bulunan belediye çarşısında düzenlenen iftar yemeği programında bir araya gelen kalabalık Müslümanlar oruçlarını açıp, sokak ortasında toplu halde namaz kıldı.

Bruchsald'a İftar Coşkusu Almanya Karlsruhe Şehrine bağlı Bruchsalda belediye çarşısinda müslümanlar bir araya gelip iftar yaptı. Bruchsal belediyesi ve üç ayrı cemiyetin ortaklasa yapmış oldukları iftar yemeğinde büyük teveccüh görüldü. Milligörüs, Diyanet ve Ahmediya cemiyetlerin ortaklaşa düzenledikleri iftar programına Belediye başkanı Petzol Bruchsal Belediyesi ve üç ayrı cemiyet  tarafından  ortaklaşa düzenlenen iftar yemeği  büyük ilgi gördü. Milli Görüs, Diyanet ve Ahmediya Cemiyetlerinin ortaklaşa düzenledikleri iftar programına Belediye Başkanı Petzol Schick, yerel yetkililer ve müslüman olmayan yerel halkın da katılmlası, programa  ayrı bir renk kattı. Toplu iftar yemeğinin   İslam beldelerinin dışında  Müslüman olmayan ülkelerde gerçekleşmesi ayrı bir heyecan ve tatlı atmosfer oluşturuyor.

İftar programı  Belediye Başkanı Petzol Schickin selamlama   konuşması ile başladı. Schick yapmış oldukları iftar yemeğini kendisin memnun ettiğini  ve İslamfobinin yaygın olduğu zamanda böyle etkinliklerle Müslümanların kendilerini ifade ederek, düzenledikleri iftar yemeğine katılımın beklentilerinin üzerinde olduğunu ifade etti.

Schick'ten sonra cemiyet başkanları birer selamlama konuşması yaptılar. İftar saati geldiğinde Milli Görüs Hocası ezan okudu. Akabinde toplu bir şekilde Diyanet Camii İmamı cemaatle akşam namazını  kıldırdı. Namazın ardından   misafirlere   yemekler  ikram ettiler.

İftar yemeğini organize eden yetkililerden Adem Soyyiğit ,"Müslümanların bir arda toplanması, iftar yemeğini tertiplemesi, aramızdaki dayanışma ve birliğin daim olmasına katkı sunacaktır.  Bizler Müslümanlar olarak yaşadığımız beldede birer örnek olmamız gerekir. Bu iftar yemeğini bir davet olarak da düşünebiliriz.  Mesela gelen misafirlere Ramazan ayının önemi  gibi İslam’ın güzelliklerini, yapmış olduğumuz programlarda anlatabiliriz." dedi

İftar yemeğinin güzel bir şekilde geçmesi hem katılımcıların ve hem de cemiyetleri  memnun etti. Iftar yemeğine gösterilen yoğun bir ilgi gözlerden kaçmadı. Katılımcıların  böyle bir iftar yemeğinin toplu bir şekilde yapılmasının  gelenek haline getirilmesi temennisinde bulundular. (Muhammed Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.