Alanya'daki yangın 24 saattir söndürülemedi

Alanya'daki yangın 24 saattir söndürülemedi

Antalya'nın Alanya ilçesinde villalar bölgesinde çıkan yangın 24 saattir söndürülemedi. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Alanya'da dün villa bölgesinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek, muz bahçesi, seralar ve turistlerin kaldığı villalara sıçradı. Yaklaşık 24 saattir kontrol altına alınamayan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Kargıcak Mahallesi'nde yerleşim alanındaki makilikte henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, sera, muz bahçesi ve villalara sıçradı. 

Havadan ve karadan müdahalede bulunulan yangında bazı villaların kül olduğu belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki villa, otel ve evlere sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Alanya'daki yangının zor bir yangın olduğunu söyledi. Rüzgarın olması, kolay yanan kızılçam cinsi ağaçların yanması ve havanın kurak olmasının yangını zorlaştırdığını aktaran Vali Karaloğlu, devletin tüm imkanlarının söndürme çalışmaları için seferber edildiğini anlattı. Yangın bölgesinde 20'ye yakın evin tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydetti. (İLKHA)  






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler