Alex Fırtınası Fransa'yı vurdu: 1 ölü, 11 kayıp

Alex Fırtınası Fransa'yı vurdu: 1 ölü, 11 kayıp

1 kişinin ölümüne, 11 kişinin kaybolmasına ve büyük bir maddi hasara neden olan Fransa'nın güneyinde etkili Alex fırtınasının İngiltere'ye doğru yol aldığı belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, ülkenin güneydoğu kesiminde etkili olan bir fırtınanın Nice kentinde şiddetli sellere yol açması sonrasında Fransa'da en az bir kişi öldü ve on bir kişi kayboldu.

Saatteki hızı 186 kilometreye ulaşan rüzgarlarla yol alan fırtınada Finistere bölgesindeki Brest kentinde bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

En az 11 kişinin kaybolduğu fırtınada binlerce eve elektrik verilemediğini ifade eden yetkililer, İtalya sınırına yakın dağlık Alpes-Maritimes bölgesinde ev, köprü ve yolların selden zarar gördüğünü söylediler.

Ciddi maddi hasara yol açtığı belirtilen fırtınada sel suları bir köprüyü yıkarken, Alpes-Maritimes bölgesinde tüm tren seferleri iptal edildi.

Nice Havaalanı yönetimi, yolculara havalimanına gelmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Şiddetli yağmurların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Sivil koruma müdürü Jérémy Crunchant, Cannes şehri ve çevresinde sellerin 20 kişinin ölümüne neden olduğu 3 Ekim 2015'ten daha fazla yağış olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron cumartesi günü Twitter hesabı üzerinden, "Bunu birlikte atlatacağız." dedi.

Alex Fırtınası İngiltereye doğru yol alıyor

Şiddetli rüzgarların İngiltere'nin güneybatısına yağış ve rüzgarla ulaşmasının ardından hafta sonu ülkenin büyük kesimlerinde şiddetli yağmur bekleniyor.

Met Office'in baş meteorologu Steve Ramsdale şunları söyledi: "Alex Fırtınası, bugün İngiltere'nin güney ucunu kırparak ülkeye şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlar getirdi.

Ancak, Storm Alex ile ilişkili kuvvetli rüzgarlar ve yağmur bu gece İngiltere'den uzaklaştıkça, başka bir düşük basınçlı sistem doğudan Birleşik Krallık'a doğru hareket edecek ve hafta sonu boyunca çok şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlar getirecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.