Alıç ağacının kökleri büyük kayayı parçaladı

Alıç ağacının kökleri büyük kayayı parçaladı

Mardin’in Derik ilçesinde kayada yetişen ve kökleri kayayı ikiye bölen alıç ağacı görenleri hayrete düşürüyor.

Derik-Mazıdağı karayolunun 2. kilometresindeki dağlık kesimde bir kayanın zemininde yetişen ve zamanla büyüyen alıç ağacının kökleri büyük kaya parçasını ikiye böldü. Alıç ağacı görenleri hayrete düşürüyor.   

Çocukken bunu gördüğünde ağacın bu kadar büyüyüp kaya parçasını yararak meyve vereceğini hiç tahmin etmediğini dile getiren Abdurrahman İzci, bunun bir mucize olduğunu belirterek insanların bundan ibret alması gerektiğini söyledi.

Küçükken kayadan çıkan ağacın, kökünü nereye bırakacağını düşünüp merak ettiklerini belirten İzci “Ben 10-12 yaşlarındayken bundan yaklaşık 30 yıl önce hayvanlarımızı otlatmaya getirdiğimizde, kayadan çıkan bu ağacı gördük. O zaman daha küçüktü. Allah’ın hikmeti işte. O zaman böyle büyüyeceği ve meyve vereceği aklımıza hiç gelmiyordu. Sonuçta bir kaya parçasından çıkmıştı. Kökünü nereye bırakacaktı diye düşünüyorduk ama, Allah-u Teâlâ istediği her şeyi dilediği gibi yaratıyor. Bir şeye “ol dedi mi” hemen oluveriyor çünkü o her şeye kadirdir.” diye konuştu.

İnsanların bundan ibret çıkarması gerektiğini dile getiren İzci, “Gerçekten bu bir mucizedir. İnsanın bundan ibretler çıkarması gerekir. Allah’ın takdiri olmasa bu ağaç bu kayanın içerisinden kendi kendine yetişemezdi. Kökü kayayı ikiye bölerek yere ulaştı. Gördüğünüz gibi büyümüş meyve veriyor.   Her yıl meyve verdiği dönemde gelip meyvesini yiyoruz. Allah bilir ama birkaç sene sonra kökü daha da büyüyünce ikiye böldüğü kaya parçalarını birbirinden ayıracak.” dedi.(Mehmet Aslan/Abdullah Demir-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler