Alınak: Kürkçü Kürtleri sömürüyor

Alınak: Kürkçü Kürtleri sömürüyor

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak’ın, "Ertuğrul Kürkçü’yü bilen biliyor. Yıllarca Sol’u sömürdü. Şimdi de Kürtleri sömürüyor." demesi polemik konusu oldu. Alınak’a yanıt veren Kürkçü, "Alınak gitsin, Kürt siyasetiyle olan meselesini Kürt siyasetinin tem

80'lerin sonundan beri PKK hareketi içinde olan, defalarca milletvekilliği yapan ve bazı konuşmalarından dolayı dokuz kez cezaevine giren Mahmut Alınak ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ertuğrul Kürkçü arasındaki polemik sürüyor. Alınak’ın “Kürtleri sömürüyor” dediği HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yurt Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Alınak gitsin, Kürt siyasetiyle olan meselesini Kürt siyasetinin temsilcileriyle halletsin. HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisi değildir” dedi.

Alınak'tan HDP'ye suçlama
Son olarak DTP Kars İl Başkanlığı yapan, daha sonra bu görevinden istifa eden ve iktidara karşı ‘Kürt’ olma görevini yerine getirdiğini söyleyen Alınak, yazdığı açık mektupta HDP’nin Kürt halkını yalnız bıraktığını öne sürdü. Alınak, mektubunda “‘Kobani için direnin!’ diyerek sokağa döktüğünüz insanlar, devlet güçlerinin saldırılarına uğradıklarında yalnızdılar. Ölenler öldü, kalanlardan iki bin beş kişi gözaltına alındı, beş yüz kişi de tutuklandı. Bu insanlar da zindana atılırken umurunuzda olmadı, yalnızdılar” iddiasında bulundu.

HDP sahte görüntü yaratıyor
Mektubunda HDP’yi AK Part ile ortak olmak ve sahte bir kavganın içinde bulunmakla suçlayan Alınak,  HDP’nin Gezi Parti protestolarında ölenlere yeteri kadar sahip çıkmadığını ileri sürdü.

Akıl dışı açıklamalar
Yaptığı açıklamaları TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Akıl dışı” diye nitelendiren HDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü’yü Kürtleri sömürmekle suçlayan Alınak, “Ertuğrul Kürkçü yıllardır Meclis'te kasıla kasıla boy gösteriyor, çalımından geçilmiyor. Böyle ucuz laflar edeceğine, bugüne kadar ortaya koyduğu tek bir proje ve AKP'yi zorlayacak tek bir pratik varsa bunu ortaya koysun. Yok böyle bir şey! O, zahmete katlanmaz, sadece ezberlenmiş nutuklar atar. Ertuğrul Kürkçü'yü bilen biliyor. Tüm hayatı sömürü üzerine kurulmuştur. Yıllarca solu sömürdü. Şimdi de Kürtleri sömürüyor. Bir mum kadar bile ışığı yok” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Kürkçü cephesi
Mahmut Alınak’ın HDP’nin sokağa çıkan Kürtleri yalnız bıraktığını söyleyen mektubunu HDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü Yurt Gazetesi’ne değerlendirdi. Başta 6-7 Ekim olaylarını ve diğer sokak hareketlerini kast ederek, “Halkı sokakta yalnız bıraktınız” diyen Alınak’ın açıklamalarının HDP ve gündemle bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Kürkçü, bu yüzden daha önce akıl dışı dediğini anımsattı. Kürkçü, açıklamalarının arkasında olduğunu belirterek, neden bu şekilde bir değerlendirmede bulunduğuna açıklık getirdi: “Mahmut Alınak’ın HDP ile ilgili söylediklerine verdiğim yanıt sonrası, Alınak’ın buna cevap verme çabasını gördükçe, tespitlerimin ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Bu konularla uğraşacak değiliz.” (Kaynak: Yurt Gazetesi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.