"Alkol satışı uygulaması çağdaş bir kanundur"

"Alkol satışı uygulaması çağdaş bir kanundur"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Düzenlenen alkol satışı uygulaması, çok doğru bir norm ve çağdaş bir kanundur. Hiç kimse alkol satılan mekanlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağ

SİVAS - Sivas’a yapılması planlanan stadyumun temelini atmak üzere Sivas’a gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Ak Parti Sivas teşkilatını ziyaret etti.

 

“Düzenleme farklı yorumlanmasın”

“Hiç kimse alkol satılan mekanlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağlamında yapılan kısıtlamalardan farklı anlamlar çıkarmamalıdır” diyerek uyarılarda bulunan Bakan Kılıç, TBMM’ de kabul edilen “Alkol Düzenlemesi” ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla düzenleme yaptıklarının altını çizen, Bakan Kılıç, konuşmasında, “Düzenlenen Alkol Satışı uygulaması çok doğru bir norm ve çağdaş bir kanundur. Batı Avrupa demokrasilerinin neredeyse tamamında bu ve buna benzer düzenlemeler var. Hatta Batı Avrupa’da daha üst düzeyde kontrol sağlayan daha sıkı düzenlemeler var. Seneler önce bu düzenlemeler geçti. Ayrıca Batı Avrupa’da spor hukuku ile ilgili sorunların çözülmesi amacıyla da alkol satılan ve tüketilen yerlerle ilgili çok eski yıllarda yapılan kısıtlamalar ve düzenlemeler var. Hiç kimse alkol satılan mekanlar, satılabilecek saatler, reklam ve sponsorluk bağlamında yapılan kısıtlamalardan farklı anlamlar çıkarmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

“Düzenleme yasaklayıcı değil”

Düzenlemenin yasaklayıcı olmadığını belirten Kılıç, “Bu bir geriye gidiş değildir, yasakçılık değildir, işlem yasaklayıcı değil düzenleyici bir işlemdir ve Anayasanın gereklerine göre dizayn edilmiş olan bir işlemdir. Yeni çıkan kanunla birlikte Stadyumlara ve Spor Salonlarına alkol satışı yasağı da getirilmiş bulunmaktadır” diyerek yeni yasa ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

 

“Spor alanında alkolün ne işi var”

Düzenlemenin yerinde ve doğru olduğunu anlatan Kılıç, “Spor alanlarında alkolün ne işi var. Stadyumlarda alkol satışının ne işi var. Spor alanlarında, spor salonlarında, stadyumlarda, spor kulüplerinde ve sportif takımlarda alkol reklamlarının ne işi var.. Eğer Türkiye’de gençlerin sağlığını koruyacaksak, ülkemiz gençlerinin alkol ve madde bağımlılığına karşı korunması yönünde hükümet olarak görevlerimizi yerine getireceksek bu metnin yasalaşması dışında bir seçenek yoktur. Dolayısıyla atılan bu adımlardan dolayı herhangi bir rahatsızlık duymamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

Kısa süren görüşmelerin ardından Süleyman Çanka Çarşısı içerisindeki esnafları ve İstasyon Caddesi’nde halkı selamlayan Kılıç, gezi ve incelemelerin ardından Sivas’ta yapılması planlanan stadyumun temel atma törenine katıldı.(Veysi Siyah - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.