Allah’ın bizi sevmesi için Peygamber Efendimizi örnek almalıyız

Allah’ın bizi sevmesi için Peygamber Efendimizi örnek almalıyız

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Müslümanların Peygamber Efendimizi her şeyden çok sevmeleri ve yolunda gitmeleri gerektiğini belirtti.

Müslümanların Peygamber Efendimizi her şeyden çok sevmeleri ve yolunda gitmeleri gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, “Allah’ın bizi sevmesinin yolu, Allah Resulünün sünnetine uygun yaşamamızdan geçmektedir.” dedi.

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Aile" temalı yoğun katılımlı bir program düzenlendi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Emine Konukoğlu Camii Müezzin Kayyımı Kasım Kahraman’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar bir konuşma yaptı.

Asar, Hazreti Peygamberin hayatından alıntılar yaparak modern dünyada İslam’ın yeri ve önemine dikkat çekti.

“İslam dini gençlerin omuzlarında yükseldi”

İslam dininin gençlerin omuzlarında yükselen bir din olduğuna dikkat çeken Asar, “İslam dini, gençlik dinidir. Hazreti Peygamberimiz Risalet ile şereflendiğinde, yanında bulunanlardan sadece birkaç tanesi 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlardaydı. Onun dışındaki sahabelerin neredeyse tamamı yani çekirdek kadronun tamamı, 18 yaş altıdır. Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ilk tebliğ faaliyetlerini yürüttüğü ev Erkam Bin Ebi’l Erkam’ın (radiyallahu anh) eviydi. Ev sahibi Erkam (radiyallahu anh) henüz 17 yaşındaydı. Mus’ab Bin Umeyr (radiyallahu anh) 16 yaşında. Saad Bin Ebi Vakkas, Talha Bin Ubeydullah (radiyallahu anh) 15-16 yaşlarındaydı. Hazreti Ali (radiyallahu anh) daha çocuktu. Sahabenin büyükleri hep gençlerdir. Bu gençler Allah Resulünü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) öyle sevdiler ki, o sevda İslam'ı büyüttü ve çağlara taşıdı.” ifadelerini kullandı.

“Allah'a binlerce hamd olsun ki, bizi peygamberimize kardeş kıldı”

Asar, “Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, ‘Sizden hiç biriniz, beni öz kardeşinden, babasından, kendi nefsinden ve tüm insanlardan daha fazla sevmedikçe kâmil imana eremez' diye buyurmaktadır. Peki, bugün Allah Resulünü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) nasıl seveceğiz? Keşke biz O’nun zamanında yaşasaydık, O’nun dizinin dibinde otursaydık. Keşke O’nun ders halkasında ders alsaydık. Keşke O’nun arkasında namaz kılsaydık. Keşke O’nun öğütlerini dinleyip ve gül cemaline bakabilseydik. Ama Allah'a (Celle Celaluhu) binlerce hamd olsun ki, bizi peygamberimize kardeş kıldı.” diye konuştu.

“Hazreti Muhammed’de mutluluğun bütün reçeteleri vardır”

Müslümanların Peygamber Efendimizi her şeyden çok sevmeleri ve yolunda gitmeleri gerektiğini dile getiren Asar, “Kur’an-ı Kerim’de de Cenab-ı Hak, ‘Deki; eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın’ buyuruyor. Allah’ın (Celle Celaluhu) bizi sevmesinin yolu, bizim Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sünnetine uygun yaşamamızdan geçmektedir. Çünkü Allah Resulünün (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 23 yıllık peygamberlik hayatı her mümin için dünyada da ahrette de mutluluğu ve huzuru sağlayacak bir yaşantıdır. O’nda mutluluğun bütün reçeteleri vardır.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in izinden gitmenin ve O’nu sevmenin Allah’ın Müslümanlara emri olduğunu söyledi.

“Peygamber Efendimize tabi olmakla mükellefiz”

Tahmazoğlu, “Mübarek bir haftadayız. Allah'a (Celle Celaluhu) ne kadar hamd etsek azdır. Müslüman bir anne, babadan, Müslüman bir memlekette dünyaya gelmişiz ve Hazreti Peygambere de ümmet olmuşuz. Bunun kıymetini bilmemiz, ona göre yaşamamız lazım. Peygamber Efendimiz ‘Kişi sevdiğiyle beraberdir’ buyuruyor. Sevdiğimiz gibi yaşamak ve O’nun izinden yürümek Allah'ın (Celle Celaluhu) bize emridir. Kur’an-ı Kerim’de de Cenab-ı Hak, ‘Deki; eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin’ buyuruyor. Allah'ı (Celle Celaluhu) seviyorsak, bunu en iyi göstermenin yolu Peygamber efendimiz gibi yaşamak, O’nun sünnet-i seniyyesine göre hareket etmektir. Eğer ki Allah’ı (Celle Celaluhu) sevdiğimizi iddia ediyorsak, Peygamber Efendimize tabi olmakla mükellefiz.” dedi.

Programa Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Şeyhmus Demir, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şehitkâmil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, din görevlileri, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler