Alman basını Müslümanları suçluyor

Alman basını Müslümanları suçluyor

Alman medyası Mısır`da Mursi`yi destekleyenlerin kiliselere saldırdığını iddia etti.

Mısır`da Müslüman Kardeşlere karşı katliamın başlatıldığı ilk günden bu yana kamuoyunu yanıltan ifadeler kullanan Alman basını, askeri darbe ile görevden uzaklaştırılan Mursi`yi destekleyenlerin en az 30 kiliseye saldırdığını iddia etti.

`Zeit-Online`da yayınlanan haberde Mısırlı İslami camianın polis karakolları ve hükümet binaları yanında Kıptilere ait kiliseleride hedef aldığı bildirildi. Hristiyan gazetesi `Vatani`nin kaynak gösterildiği haberde Asyut bölgesindeki Abanub şehrinde bir kilise yakılmış. Hristiyan gazetesine göre toplam 35 kilise Müslümanların saldırısına uğramış.

El-Ahram gazetesi kaynak olarak gösterilen bir başka haberde ise İskenderiye`de halkın, bir kiliseye doğru yürüyüş yapmak isteyen Müslüman Kardeşleri engellediği iddia edildi. Çıkan çatışmada 4 kişi hayatını kaybetmiş.

Alman gazetesinin haberinde Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamaya da yer verilerek, sözcü Cihad el-Haddad`ın `Biz şiddetten uzak ve barışçı olacağız, askeri darbeyi çökertinceye kadar baskılara devam edeceğiz.` sözleri aktarıldı.

Alman gazetesinin internet yayınındaki haberde kiliselerin yakılmasıyla ilgili olarak Süveyş`te polis tarafından gözaltına alınan 84 kişinin Ordu`ya teslim edildiğinden bahsedildi. Mısır resmi medyasından aktarılan haberde bu kişilerin kimler olduğu konusunda detaylı bir bilgi verilmedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.