Alman iç istihbaratına Türkiye kökenli başkan yardımcısı atandı

Alman iç istihbaratına Türkiye kökenli başkan yardımcısı atandı

Almanya’da Anayasayı Koruma Teşkilatının başkan yardımcılığına Türkiye kökenli Sinan Selen atandı.

Alman iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatının başkan yardımcılığına Türkiye kökenli Alman vatandaşı Sinan Selen getirildi.

46 yaşındaki Selen'in çalıştığı alanlar arasında "uluslararası terörizm, casusluk ve siber saldırılara karşı mücadele ile aşırı sağ, aşırı sol ve yurt dışı kaynaklı aşırı akımlarla mücadele" olduğu belirtildi.

1972 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Selen, dört yaşındayken ailesiyle Köln kentine yerleşti.

Köln Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gören Selen, 2000 yılında Federal Emniyet Teşkilatı'nda (BKA) çalışmaya başladı. Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder'in güvenliğinden sorumlu ekipte yer aldı. ABD'de 11 Eylül 2001’de gerçekleşen saldırılarının ardından saldırganların Hamburg bağlantılarını soruşturan komisyonda görev yaptı. 2006'da Köln ve Koblenz kentlerinde trenlere yerleştirilmiş bombaların bulunması operasyonunu yönetti. Daha sonra Federal Emniyet Teşkilatı ile Anayasayı Koruma Teşkilatından sorumlu birimin başına getirildi. 2009 yılında Potsdam merkezli Federal Sınır Polisi Başkanlığında görev yaptı. 2011 yılında kamu güvenliği biriminin başına geçti. Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre Selen, 2000 ile 2016 yılları arasında 11 saldırının engellenmesinde rol oynadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler