Alman Merkel'den İsrail'e açık destek: Yanındayız

Alman Merkel'den İsrail'e açık destek: Yanındayız

Alman Merkel'den İsrail'e açık destek: Yanındayız

Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde küçük çocukları hava saldırılarıyla öldürdüğü belgelenen İsrail'e Almanya'dan açık destek geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Hamas'ın elinde yeni silahlar var. Saldırıya uğrayan ülkenin kendini savunma hakkı bulunuyor" diyerek "Almanya'nın İsrail'in tarafında olduğunu" söyledi.

İsrail 'in Gazze 'ye yönelik saldırısı devam ederken, Almanya 'dan Tel Aviv'e açık ve net destek geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Biz İsrail'in tarafındayız" dedi.

Başkent Berlin'de konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hamas'ın yeni silahlara sahip olduğunu savundu.

Merkel, "Barış için iki taraf da tavizler vermeli ancak kendini savunma hakkı söz konusu olduğunda biz İsrail'in tarafında yer alacağız" şeklinde konuştu.

ALMANYA, KATLİAM SÜRERKEN İSRAİL'E DENİZALTI SATTI

Diğer taraftan Almanya, İsrail'in Gazze'de sivil, çocuk, kadın demeden katliam yaptığı bir dönemde bu ülkeye bir denizaltı satışına daha onay vermişti.

Geçen ay sonunda Kiel kentinde İsrail'e teslim edilen "Tanin" denizaltısı, Almanya'da yapılan en büyük denizaltı olma özelliğini taşıyor.

Özel bir firma tarafından üretilen denizaltının maliyetinin 1 milyar avroyu geçtiği, bunun üçte birinin Almanya hükümeti tarafından karşılandığı kaydedildi. Öte yandan, Almanya'nın İsrail'e satışına izin verdiği denizaltının, nükleer denizaltı olarak kullanılabilmesi ülkede tartışmalara neden oluyor. Almanya'nın, İsrail'e daha önce satışına izin verdiği 3 denizaltının da aynı özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.