“Alman ordusunun durumu dramatik”

“Alman ordusunun durumu dramatik”

Alman Federal Meclisi'nin silahlı kuvvetler raportörünün son raporuna göre, Alman ordusu endişe verecek kadar kötü bir durumda.

Alman Federal Meclisinin silahlı kuvvetler raportörü Hans-Peter Bartels hazırladığı üçüncü yıllık raporda orduyla ilgili dramatik bir tablo ortaya koydu. Raporda, Alman ordusundaki personel ve ekipman açığının çatışmaya hazırlık derecesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Raporda, geçen yılın son aylarında kuvvet konuşlandırmak için hiçbir denizaltı ya da büyük nakliye uçağının bulunmadığı ifade edildi. Buna göre donanmanın altı denizaltısından altısı da yıl sonunda hizmet dışı kalacak. Planlananın aksine ordunun 15 değil sadece 9 firkateyni var. Kurşungeçirmez yelek ve postal sayısı yetersiz, subay açığı var, 2017'de 21 bin subay ve astsubayın yeri boş kaldı.

Raporda ordunun savaş uçağı, tank, helikopter ve gemilerinin hali ise çok kötü diye tanımlandı. Yedek parça eksikliği ve eskimiş malzemelerin silahlı kuvvetlerde büyük açıklar oluşturduğu belirtildi.

Raporda hükümete reformların yapılması ve savunma bütçesinin arttırılması tavsiye edildi. Rapora göre NATO operasyonlarına giderek daha çok müdahil olan Almanya yıllardır ordusunu modernize etmekte zorlanıyor. Almanya tamamen profesyonel bir ordu kurmak için zorunlu askerliği yedi yıl önce terk etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.