"Alman Tornado uçakları NATO görevi için elverişsiz"

"Alman Tornado uçakları NATO görevi için elverişsiz"

Alman Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan Tornado tipi savaş uçaklarının gerekli teknik donanıma sahip olmadığı açıklandı.

Alman Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan 93 adet Tornado tipi savaş uçağının NATO misyonlarına katılmak için gerekli teknik donanıma sahip olmadığı, söz konusu uçakların bir an önce kapsamlı bir şekilde modernize edilmesi gerektiği belirtildi.

Almanya'da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisinin Savunma Bakanlığının gizli belgelerine dayandırdığı habere göre 1970'li yıllarda hizmete giren Tornado tipi savaş uçaklarının bilişim ve kablo sistemi günümüz teknolojisine göre yetersiz kalıyor. Tornadoların şifreli bir iletişim sisteminin bulunmadığı ve bu yüzden de dinlenmeye karşı yeterli güvenliğe sahip olmadığı belirtiliyor.

Habere göre Tornado savaş uçaklarında müttefik jetlere yanlışlıkla ateş açılmasını engelleyen ve NATO'nun talep ettiği dost-düşman tanıma sistemi de bulunmuyor. Söz konusu sistemin Tornadolara 2019 yılına kadar monte edilmesinin ise mümkün olmadığı belirtiliyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler