Almanya ABD'nin Suriye'ye asker gönderme talebini reddetti

Almanya ABD'nin Suriye'ye asker gönderme talebini reddetti

Alman hükümeti, ABD’ye destek amacıyla Suriye’ye askeri kara birliği gönderilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Almanya, ABD’den gelen Suriye’ye asker gönderme çağrısını reddetti. Almanya hükümeti, Suriye’ye asker göndermeyeceklerini açıkladı. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Suriye’de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz." dedi.

Almanya’nın Suriye’deki iç savaş kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyona başından bu yana üye olduğunu hatırlatan sözcü, "Müttefiklerimizle birlikte ve özellikle Amerikalı ortaklarımızla bölgedeki çalışmalarımızı nasıl daha iyi sürdürebileceğimizi görüşüyoruz. Bu kapsamda bir dizi başka ve yeni askeri ve sivil imkanı ele alıyoruz." şeklinde konuştu.

Alman ordusu koalisyona 6 Tornado keşif uçağı, Fransız uçak gemisi Charles da bir firkateyn ve bir yakıt ikmal uçağından sorumlu bin 200 personelle destek sağlıyor. Söz konusu birliğin görev süresi 31 Ekim’de sona eriyor ancak uzatılması için tezkerenin yeniden oylanarak onay alması gerekiyor.

Cuma günü Berlin’i ziyaret eden ve hükümet temsilcileriyle bir araya gelen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Almanya’dan Suriye’ye kara askeri göndermesi talebinde bulunmuş ve Alman askerlerin Suriye’de YPG/PYD’ye eğitim, lojistik ve teknik destek vermesini istemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.