Almanya Cumhurbaşkanı: "İkinci bir karantina ekonomi için yıkıcı olacak"

Almanya Cumhurbaşkanı: "İkinci bir karantina ekonomi için yıkıcı olacak"

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Covid-19 ile mücadele konusunda iyimser mesajlar vererek "corona yorgunluğunun" sorumsuzluğa dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, verdiği demeçte "Aşı araştırmalarıyla ilgili umut verici haberleri gayet cesaretlendirici buluyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Steinmeier "Tünelin sonunda ışık var ancak oraya varma mesafemiz ne kadar bilmiyoruz" dedi. Bu nedenle çaba ve disiplini elden bırakmamak gerektiğine dikkati çeken Steinmeier "Coronavirusun oluşturduğu olağanüstü halin üstesinden geldik, şimdi Coronanın normal halinde başarısız olmayacağız" diye konuştu.

İnsanların üzerindeki yükün görmezden gelinemeyeceğini belirten Almanya Cumhurbaşkanı, endişelerin artmasını da anladığını kaydederek, "Ancak yeni enfeksiyon rakamlarının düşmesi ve bu nedenle alınan önlemlerin gevşetilme ihtimali, dikkatli davranmaya devam etmek için inandırıcı argümanlar" dedi.

Steinmeier, Almanya'da krizin en yoğun olduğu dönemdeki gibi kamu hayatına yönelik geniş çaplı kısıtlamalara ise ihtiyaç duyulacağını beklemediğini vurguladı.

Almanya Cumhurbaşkanı, herkesin "ikinci bir karantinanın ekonomi için aşırı yıkıcı olacağının bilincinde" olduğunun altını çizdi. Ayrıca böyle bir durumu vatandaşların, dört beş ay öncesindeki gibi anlayışla karşılayacağını  beklemenin de mümkün olmadığını ifade etti.

Steinmeier, bu nedenle eyalet ve federal düzeyde bu tip bir senaryonun engellenmesi yönünde politikalar üretildiğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.