Almanya da Rusya’yı siber saldırıyla suçladı

Almanya da Rusya’yı siber saldırıyla suçladı

ABD, İngiltere ve Hollanda’nın ardından Almanya da son yıllarda dünya genelinde düzenlenen siber saldırılardan Rusya’yı sorumlu tuttu.

Son yıllarda uluslararası spor organizasyonları, şirketler ve medya organlarına yönelik düzenlenen siber saldırılar nedeniyle Rus ordusunu suçlayan ülkelere Almanya da katıldı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert "Uluslararası örgütlere ve müttefiklerimizin tesislerine yönelik bu tarz saldırıları en sert dille kınıyoruz. Rusya'dan sorumluluğuna uygun davranmasını ve bu tür davranışlardan kaçınmasını talep ediyoruz." dedi.

DW'ye göre Berlin, geçen yıllarda Federal Alman Meclisi ve Alman hükümetinin veri ağına düzenlenen siber saldırıların arkasında Rus hacker grubu APT28'nin olduğundan şüpheleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı Perşembe günü yedi Rus ajanı hakkında Rusya'nın askeri istihbarat servisi GRU adına Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) da aralarında olduğu çeşitli kurumlara siber saldırılar düzenledikleri iddiasıyla hukuki işlem başlatmıştı.

Hollanda makamları da yine aynı gün dört GRU ajanını Nisan ayında Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (OPCW) bilgisayar ağına girmeye çalıştıkları gerekçesiyle sınır dışı ettiğini açıklamıştı.

İngiliz Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) de APT28'nin de aralarında olduğu hacker gruplarının isimlerinin yer aldığı bir liste yayımlamış ve grupların faaliyetlerinin arkasında GRU'nun bulunduğunu bildirmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.