Almanya HAMAS bayrağını yasaklandı

Almanya HAMAS bayrağını yasaklandı

Alman hükümeti, İslamî Direniş Hareketi'nin (HAMAS) bayrağının açık alan etkinliklerinde kullanılmasını yasaklandığını duyurdu.

Almanya'da hükümetini oluşturan üç koalisyon partisi, son günlerde "antisemitizm" yanlısı gösterilerin artması üzerine Filistin topraklarının Gazze Şeridi bölgesinde yönetimi elinde bulunduran Filistin İslamî Direniş Hareketi'nin (HAMAS) bayraklarının toplantı ve gösterilerde yasaklanması konusunda uzlaşıya vardı.

Söz konusu teklif, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) tarafından meclise sunulmuştu.

Almanya basını, hükümeti oluşturan CDU, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) anayasa hakları konusunda önce tereddüt yaşadığını ancak daha sonra meclis gruplarının söz konusu karar konusunda anlaştığını yazdı.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU ve CSU) Federal Meclis Grup Başkan Vekili Thorsten Frei, " Alman topraklarında terör örgütlerinin bayraklarının dalgalanmasına izin vermek istemiyoruz.

HAMAS, 1987 yılında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu. Resmi adı İslami Direniş Hareketi olan HAMAS, 2007 yılından bu yana Gazze Şeridi'nin yönetimini elinde tutuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.