Almanya Kassel'de Gazze'ye destek eylemi

Almanya Kassel'de Gazze'ye destek eylemi

Almanya'nın Kassel şehrinde her milleten bir araya gelen binlerce duyarlı insan, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği gösteride Gazze katliamını tel'in ederken, Filistinli halkına desteklerini haykırdı.

BERLİN – Almanya’nın Kassel şehrine dün Cuma namazından sonra Üniversite öğrencilerinin organize ettiği eyleme, Müslümanların yanı sıra diğer  dinlere mensup insanlar da katıldı.

 

Anti Emperyalist Ataistlerin de katıldığı eylem, Kasel şehrinin meşhur Am Stern meydanından Belediye binasına yapılan yürüyüşle başladı. Sloganlar eşliğinde Kasel çarşısının ortasından yürüyerek Belediye (Rathaus) önüne gelen yaklaşık 2 bin kişilik grup, sık sık "Filisitin'e Özgürlük (Freiheit für Paläsiner), "Çocuk katili İsrail (Kinder Mörder Israel" ve "İsrail'e boykot” (Boykot Israil) şeklinde sloganlar attı.

 

Tekbirlerin de getirildiği eylemde yapılan konuşmalarda, İsrail'in Filistin'de soykırım yapmak istediğine dikkat çekildi.

 

Gösteri sırasında bir Polis kamerasının sürekli çekim yapması dikkatlerden kaçmazken, bir saat süren eylem sonrası halk sessizce dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.