Almanya koronavirus testlerini taşımak için drone kullanacak

Almanya koronavirus testlerini taşımak için drone kullanacak

​Bir Alman laboratuvarı, zamandan tasarruf etmek ve başkent Berlin'in kalabalık caddelerini aşmak amacıyla Covid-19 testlerini yapıldıkları noktadan laboratuvara taşımak için Drone kullanma fikrine başvurdu.

Avrupa'nın en büyük tıbbi laboratuvarlarından biri olan Leibur Berlin, testleri tıp merkezlerinden kendisine aktaracak olan “Drone” uçuşlarını gerçekleştirmek için bir teknoloji şirketinin hizmetlerini kullanacak.

Laboratuvar ile hastane arasındaki mesafenin 11 kilometre olduğu ve insansız hava araçları olan Drone'lar ile bir arabanın caddeleri kat etmek için gereken süreyi yaklaşık bir saatten 10 dakikaya düşürerek yaklaşık 50 dakika tasarruf edilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Drone'lar ocak ayında çalışmaya başlayacak. Yetkililer, Drone'ların Covid-19 testlerini başkentteki 6 noktadan (sadece hastanelerden değil) laboratuvarlara düzenli olarak taşımasını istiyorlar.

Alman yetkililer, ülkenin 175 laboratuvar aracılığıyla günlük 307 bin test yapabileceğini ve Drone'ların bu sayının artmasına katkı sunacağını söylüyor.

Drone Şirketinin 30 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan Drone'ların faaliyete geçmesini düzenleyen kanunun yasalaşmasını beklediği kaydediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.