Almanya Leipzig'de kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Almanya Leipzig'de kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Avrupa Peygamber Sevdalıları ile Leipzig Takva camisinin 2009 yılından bu yanan birlikte organize ettiği Kutlu Doğum programı, bu yıl beklenenin üzerinde katılımla gerçekleşti. Sunumu Almanca ve Türkçe yapılan programa çok sayıda Alman davetli katıldı.

Avrupa Peygamber Sevdalıları'nın Almanya'nın Leipzig şehrinde Takva Camii ile birlikte düzenlediği Kutlu Doğum programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türkçe sunumunu Muhsin Emiroğlu’nun, Almanca sunumunu ise Hatice Seçkin’in yaptığı program, Takva Camii İmamı Ömer Bozkır’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Minik Kelebekler Kız İlahi Grubunun Türkçe ve Almanca seslendirdiği ilahilerin ardından, Takva Camii yönetim kurulu başkanı İsmail Kahraman Almanca ve Türkçe selamlama konuşmasını yaptı.

Program Ömer Bozkır’ın, yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasının Umut İlahi Grubu'nun Türkçe, Kürtçe, Almanca, İngilizce ve Zazaca dillerinde seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda Bosnalı Müslümanların camisinde hocalık yapan Cavit Prilyevic, Leipzig Eyüp Sultan cami imamı Yücel Tatlı ve Berlin İmam Cafer Sadık Camii imamı araştırmacı-yazar Hüccet-ül İslam Kerim Uçar da kısa birer selamla konuşması yaptılar.  

Şiirlerin de okunduğu programda Ufuk Tiyatro ekibi cahiliye devrini ve Habeşistan hicretini konu alan bir tiyatro sahneledi.

Renkli geçen Kutlu Doğum programında Thomas kilisesi eski rahibi Christian Wolf ile Luther ve Thomas kiliseleri cemiyeti Rahibi Martin Hundertmark da birer konuşma yaptı.

Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Yahya Yılmaz Hoca ise, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Sohbetinde Peygamber efendimizin üstün ahlakını anlatan Molla Yahya’nın konuşmasından sonra Leipzig Ufuk Eğitim ve Entegrasyon Derneği başkanı Hatice Seçkin de bir konuşma yaptı.

Leipzig Emniyet Genel Müdürü Bernd Merbitz de yaptığı kısa konuşmada, "Burada bugün şahit olduğunuz bir birlikteliktir. Bunu kimse bozamaz. Ne PEGİDA ne de benzeri örgütler. Burada size şu sözü veriyorum, sizin emniyetiniz için elimizden geleni yapacağız. Bundan emin olabilirsiniz." dedi.

Önceki yıllarda düzenlenen programlarda olduğu gibi bu yıl da programın özel davetlileri vardı. Programa, Leipzig Belediyesini temsilen Judith Jonas-Kamil, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ömer Kamil, Diyanet Camii Hocası Yücel Tatlı, Sancaklı Camii Hocası Cevat Prilyevic, Thomas kilisesi eski Rahibi Christian Wolf, Luther Kilisesi Temsilcisi Papaz Martin Hundertmark, Leipzig Emniyet Genel Müdürü Bernd Merbitz, Baş Komiser Tom Feller, Kirischna Tempel Derneği adına Cristoph Glaser, Bahai Derneği adına Ari Braun, Zeok Derneği adına Frau Seile, Chemnitz DİTİB Camii yönetimi, Leipzig DİTİB Yönetimi, Berlin İmam Cafer Camii Başkanı Hasan Babur, Berlin MÜSİAD Başkanı Veli Karakaya katıldı.

Program, Siyer sınavında dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından, Muhammed Seçkin hocanın yaptığı dua dua ile son buldu.İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler