Almanya Ludwigshafen şehrinde Kutlu Doğum Coşkusu

Almanya Ludwigshafen şehrinde Kutlu Doğum Coşkusu

Avrupa Peygamber Sevdalıları'nın, Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Allah Resülü (as)'ın Rahmet peygamberi olduğuna vurgu yapıldı.

Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın organize ettiği Kutlu Doğum etkinlikleri  tüm canlılığıyla devam ediyor.

Almanya'nın Renanya-Palatina eyaleti sınırları içerisinde yer alan Luwigshafen şehrinde düzenlenen  Kutlu Doğum etkinliği, yapılan program sunumunun ardından Hüseyin Ertuğrul hocanın okuduğu Kur’an’ı Kerim ile başladı.

Daha sonra Avrupa Peygamber Sevdalıları adına selamlama konuşmasını yapan Ömer Tanrıverdi, Fussilet Suresi 30’uncu ayeti okuduktan sonra, “Resulullah (as)’ın davası Allah’a (cc) davet edip, iyiliği emredip, kötülükten alıkoymaktı. Dolayısıyla Almanya’da yaşayan Muhammediler olarak, bizler de Allah’a (cc) davet etmeli, salih amel işleyip güzel söz söylememiz gerekiyor. Muhammed (as)’ın davasının bütün Peygamberlerin davası olduğunu herkese anlatmalıyız.” çağrısını yaptı.

Tanrıverdi’nin veciz selamlama konuşmasının ardından Vahdet İlahi grubu,  katılımcıları getirdiği tekbir ve salavatlar eşliğinde Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi.

“O (as), Merhametlilerin En Merhametlisinin Elçisidir.”

Daha sonar Siyer araştırmacısı Ahmet Baygın, programda yaptığı  konuşmada, Sözlerine Allah Resülü (as)’ı anmak maksadıyla toplanıldığını hatırlatarak Rasulullah’ın (as) hayatından bir kaç kareyi anlatacağını belerterek,  Peygamberler Serveri Hz. Muhammed (sav)’ın peygamberlik zincirinin son halkası olduğunu anımsattıktan sonra,  “O (as), ümmetine çok düşkündü. Bütün Peygamberler dualarını dünyada yaparken, O (as) ise, günahkar ümmetinin selahiyeti için  duasını Ahirete saklamıştır. O (as), merhametlilerin en merhametlisinin elçisidir.” dedi.

“Sizin Basit Sorularınızı Sormanız için Gönderilmedim”

Sohbetine Peygamber (as) ile ashab arasında geçen olayı aktararak sürdüren Baygın, Münafıklardan bir grubun Allah Resülü’nün (as) yanına gelerek, “Ya Resulallah bizim dedemiz kaybolmuş nerededir. Diğeri, ‘Malım kaybolmuş nerededir” gibi luzümsuz sorular yöneltiğini, yöneltilen soruların tamamının  Efendimiz (as)’ın gönderiliş maksadının dışında olduğundan Allah Resulünün mihraba çıkarak, sorulan sorulara bir müddet cevap verdikten sonra, “Vallahi ben sizin basit sorularınızı sormanız için gönderilmedim. Benim gönderiliş maksadım bu değil. Ben sizi Cehennem çukurunun kenarından alıp, Cennete, selamet yurduna giden yolu göstermek için gönderildim” dediğini aktardı.

“Hz. Fatma (ra) Gibi Olalım”

Konuşmasının sonunda salondaki bayanlara seslenen Baygın, Peygamber (as)’ın kızı Hz. Fatma’ya (ra) karşı olan saygı ve sevgisi üzerinde düşünmeye davet etti.

Resulullah (as)’ın Hz. Fatma’nın (ra) Allah (cc) katındaki makamını bildiğinden dolayı kendisini bu denli sevdiğini belirten Baygın, “Resulullah (as) Hz. Fatma’nın (ra) Cenabı Allah katındaki değerini biliyordu. Onun için kızı Fatıma’ya bu kadar değer veriyordu. Hz. Fatma (ra) Hz. Ali (ra) ile evlenmiştir. Hz. Ali’nin evine gittiği ilk gecede Hz. Fatma’nın üzgün olduğunu gören Hz. Ali, ‘Ey Fatıma, seni üzgün görüyorum bunun sebebi nedir?’ şeklindeki sorusuna Hz. Fatma, ‘Ey Ali, babamın evinden çıkıp senin evine gelmem, senin evinden çıkıp kabire gitmemi bana hatırlattı. Ey Ali, gel bu geceyi ibadetle geçirelim. Allah’a dua ve şükür edelim.’ yanıtını veriyor. Hz. Ali (ra) o geceyi eşiyle birlikte sabaha kadar ibadet yaparak geçiriyor. Düşünebiliyor musunuz, Hz. Fatma (ra) en mutlu gününde ölümü hatırlıyor.” diyerek herkesi Hz. Fatma (ra) gibi olmaya çağırdı.

Baygın’ın konuşmasına mütaakip bir kez daha İlahi Grubu sahneye çıktı.

Seslendirilen ilahilerin ardından Şüheda Baygın isimli kız çocuğu duygu dolu  şiir  ve ardından Kürtçe mevlid okudu.

“Hem Sevinçliyiz Hem Hüzünlü”

Mevlid sonrası sahneye davet edilen Wiesbaden Vahdet Camii imamı Ömer Bozkır hoca, düzenlenen bu etkinliklerin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, 1400 yıl önce dünyaya teşrif eden Hz. Muhammed Mustafa’’nın (as) insanların içindeki sevgisinin hiç azalmadığını, aksine arttığını, bunun ıspatının ise Avrupa kıtasında düzenlenen bu etkinlikler olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum’un gerçekleştiği zaman diliminde olunduğundan Müslümanların sevinçli olduğunu belirten Bozkır Hoca, ancak Mısır’da cuntanın yüzlerce müslüman hakkında verdiği hukuksuz idam kararının bu sevince gölge düşürdüğünü söyledi.

3 saat süren etkinlik yapılan İsmi Azam duasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.