Almanya nitelikli iş gücü için kapılarını açıyor

Almanya nitelikli iş gücü için kapılarını açıyor

Avrupa Birliği (AB) dışından kalifiye iş gücünün Almanya’ya gelişini kolaylaştırmayı hedefleyen ‘Nitelikli İş Gücü Göç Yasası’nın 1 Mart’ta yürürlüğe girecek.

1 Mart’ta yürürlüğe girecek ‘Nitelikli İş Gücü Göç Yasası’yla birlikte AB ülkeleri dışından da çalışanların Almanya'ya girişleri kolaylaştırılacak. Yeni yasayla 6 aylık iş bulma vizesi ve dil şartında istisna gibi imkânlar sunuluyor, yaş sınırı ve sektör kısıtlaması da bulunmuyor.

Almanya’da nitelikli iş gücü açığının ekonomik büyümenin önünde önemli bir risk faktörü oluşturduğunu belirten Alman yetkililer, 10 yıl içinde 5,5 milyon kişiye ihtiyaç duyulacağını belirtiyor.

Almanya genelinde ekonomik beklentiler üzerine yapılan anketlerde, şirketlerin yüzde 60’ının en büyük endişesinin nitelikli iş gücü gerektiren ve içerideki kaynaklarla kapatılamayan pozisyonlar olduğu belirtiliyor.

Yetkililer, Almanya’nın iş gücü açığının Avrupa Birliği içinden kapatılmasının mümkün olmadığı sektörler için geliştirilen, AB dışından kalifiye iş gücünün ülkeye gelişini kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına düzenlemenin yapıldığını ifade ediyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.