Almanya Stuttgart'ta Muhammedi sevda

Almanya Stuttgart'ta Muhammedi sevda

Avrupa Peygamber Sevdalıları ile Stuttgart Said Nursi Kültür Merkezi'nin birlikte organize ettiği "Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz. Muhammed (sav)" adlı mevlit programı, mütevazı bir salonda gerçekleşti.

ALMANYA - Almanya'nın Baden Würtemberg eyaletinin Başkenti olan Stuttgart'ta âlemlere rahmet Hz. Muhammed (sav) efendimizin 1442. doğum yıl dönümü münasebetiyle ilk kez düzenlenen program, Mücahit Kılıç Hoca'nın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Diller bu sevdayı anlatıyor

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra, Said Nursi Kültür Merkezi adına selamlama konuşması yapmak için sahneye çıkan Mehmet Yılmaz, Nisan ayının Hz Muhammed'in (sav) kutlu viladeti ile özdeşleştiğini, Muhammed'i sevdanın coşkusuna milyonlarca yürek ve bedenin katılmasının, bu sevdanın her asra ve her mekâna yayılacağı anlamına geldiğini söyledi.

 

Programda, Umut İlahi Grubu'nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgiler salondaki coşkuyu artırırken, misafirlerin Muhammedi güllerle ilahi grubuna eşlik ettikleri görüldü.

 

Seslendirilen ilahilerin ardından Mücahid Kılıç Hoca Türkçe, Umut İlahi Grubu Kürtçe mevlit okudu. Konuklar ise, pür dikkat dinledikleri Mevlidin Merhaba (Pirozbe) bölümünde ayağa kalkarak ilahi grubuna eşlik etti.

 

Hz. Muhammed engin ve yüce bir şahsiyettir

Said Nursi kız ilahi grubu ile Mevlana kız ilahi grubu programda ayrı ayrı Kürtçe ve Türkçe ilahiler okudu. Kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerin ardından sahneye gelen misafir Muhammed Seçkin hoca, Allah'a hamd ve Peygambere salattan sonra, Peygamberimizin kutlu doğum programı üzerinde durdu. Bu programların önem ve ehemmiyetine değinen Seçkin hoca, Hz Muhammed'in (sav) bu programlara sığamayacak kadar engin ve yüce bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Ayrıca bu programları düzenlemekte olan Peygamber sevdalılarının özel bir ecir ile mükâfatlanmasını yüce Allah'tan niyaz ettiğini dedi.

 

Muhammed'i Sevda ile adeta yarıştılar

Program Said Nursi Kültür Merkezi öğrencilerinden İbrahim ile Mehdi'nin okuduğu ''Sordum seni'' adlı ilahiden sonra, Erhan Özmen yalın sesi ile peygambere olan özlemini bir ilahi ile dile getirdi. Hamza Yılmaz'ın ''Gelseydin'' adlı şiiri okumasıyla hüznün hakim olduğu ve adeta sessizliğe bürünen salon, Ensar Kuyuldar'ın seslendirdiği ilahi ile tekrar coştu. İçindeki Muhammed'i sevdayı dile getirmek isteyen gençler ve çocuklar birbiriyle adeta yarıştı.

 

Ne yapacaklarını şaşırmışlar sağa sola saldırıyorlar

Salonu dolduran peygamber âşıklarına günün önem ve anlamını anlatmak için sahneye davet edilen Mücahit Kılıç hoca, "Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır" ayeti ışığında yaptığı konuşmada, Türkiye'de dalga dalga yayılan Peygamber sevdasının tüm memleketi kuşattığını, bugün de Avrupa'yı kuşatmaya başladığını belirterek, "Onlara müjdeler olsun bu Muhammed'i sevdanın, bu Muhammedi coşkunun önünde hiçbir şey duramaz, hiçbir şey duramamıştır ve duramayacaktır inşallah"
dedi.

 

Kılıç, son olarak Muhammedi sevdanın kıyamete kadar devam edeceğini ifade etti.

 

Yaklaşık 3 saat süren program, kapanış duasıyla sona erdi.

 

Bu arada 18 Nisan'da hakkın rahmetine kavuşan İsa Bagasi'nin ağabeyi Cemil Altsoy (Cemilé Bagasi) için taziye dileklerini bildiren Kültür Merkezi yetkilileri, "Said Nursi Kültür Merkezi olarak tüm üyelerimiz adına merhuma Allah Azze ve Celle'den rahmet dilerken, başta muhterem İsa Bagasi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine taziyelerimizi sunarız" dedi. (Mustafa Sabıreri - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.